PERSBERICHT
21 December 2004

PRIORITY TELECOM past voorwaarden converteerbare preferente aandelen aan

Priority Telecom N.V. en een dochtervennootschap van United Pan-Europe Communications N.V., chello media B.V., de houder van haar converteerbare preferente aandelen, hebben de contractuele aanpassingen afgerond welke noodzakelijk zijn om de converteerbare preferente aandelen ook onder de herziene IAS 32 Standaard als eigen vermogen te presenteren in lijn met de aankondigingen en tijdslijn zoals vermeld in onze persberichten over de financiële resultaten over het tweede en derde kwartaal.

De onderneming heeft 56 miljoen converteerbare preferente aandelen uitstaan, die indirect worden gehouden door chello media B.V., met een nominale waarde van E 0,20 elk, bij een conversieprijs van E 6,50 per aandeel.

De voorwaarden van de converteerbare preferente aandelen, zoals omschreven in het jaarverslag over 2003, voldeden niet aan specifieke vereisten onder de herziene IAS 32 Standaard. Met name het schijnbaar vaste beleggingsrendement voor de houder, de variabiliteit in het aantal gewone aandelen bij niet-verplichte conversie en de mogelijke contante liquidatie-uitkering stonden een eigen vermogen classificatie in de weg.

De belangrijkste aanpassingen die in de voorwaarden van de converteerbare preferente aandelen zijn gemaakt om Priority Telecom in staat te stellen deze aandelen als eigen vermogen te presenteren zijn:

. De aanwas van 7% per jaar, welke dagelijks wordt berekend en driemaandelijks wordt toegevoegd aan het openstaande saldo, is voortaan ter discretie van de Raad van Bestuur en zal slechts aangroeien indien voldoende statutaire reserves aanwezig zijn. . Verscheidene conversiemogelijkheden zijn veranderd of verwijderd vanwege de variabiliteit die deze conversiemogelijkheden teweeg brengen in het aantal gewone aandelen. . Alle opties met een mogelijke contante liquidatie-uitkering zijn verwijderd uit de voorwaarden van de converteerbare preferente aandelen.

Als gevolg van deze aanpassingen is het beleggingsrendement op de converteerbare preferente aandelen niet langer gegarandeerd voor de houder, waardoor dit niet aangemerkt hoeft te worden als vreemd vermogen onder de herziene IAS 32 Standaard. Voorts worden geen migratie-issues verwacht bij de migratie naar IFRS als gevolg van de implementatie van IAS 39.

Priority Telecom is voornemens zowel een kwalitatieve als kwantitatieve analyse van de verschillen in financiële resultaten onder Internationale Standaarden voor Financiële Verslaggeving (IFRS) op te nemen in de jaarrekening voor het jaar dat eindigt op 31 december 2004.

Priority Telecom N.V.
Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een faciliteitengebaseerde zakelijke aanbieder van telecommunicatiediensten die zich met name richt op haar stedelijke kernmarkten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high-speed internettoegang, privé-datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en spraakdiensten aan meer dan 9.500 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke/nationale leveranciers van telecommunicatiediensten en maakt daarbij optimaal gebruik van haar dichte stedelijke vezelnetwerk en ervaren lokale verkoopmedewerkers. Priority Telecom is genoteerd aan Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder het symbool "PRIOR". Voor meer nieuws en informatie surft u naar www.prioritytelecom.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Priority Telecom N.V.
Citigate First Financial
Uneke Dekkers
Tel. + 31 (0)20 575 40 10
E-mail: investor.relations@prioritytelecom.com

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat "toekomstgerichte uitspraken", inclusief uitspraken over plannen, toekomstige gebeurtenissen en prestaties en onderliggende aannames en andere uitspraken die niet gebaseerd zijn op historische feiten. Priority Telecom wenst de lezer erop te wijzen dat bedoelde toekomstgerichte uitspraken geen garantie vormen voor toekomstige prestaties en dat bepaalde belangrijke factoren in de toekomst van invloed kunnen zijn op de daadwerkelijke resultaten van Priority Telecom, waardoor deze in aanzienlijke mate kunnen afwijken van de verwachte resultaten die tot uitdrukking zijn gebracht in enigerlei toekomstgerichte uitspraak die is gedaan door van namens Priority Telecom. Priority Telecom aanvaardt geen enkele verplichting om deze toekomstgerichte uitspraken na publicatie te herzien teneinde mogelijke afwijkingen openbaar te maken.


---- --