Gemeente Amsterdam

Medische heroïneverstrekking nu ook in Zuidoost 21 december 2004 - Marieke Hoekstra

De gemeente Amsterdam heeft besloten de medische heroïneverstrekking met 75 behandelplaatsen uit te breiden, en heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de minister van VWS.

Verantwoordelijk wethouder Hannah Belliot: "Ik dring er bij het Rijk al jaren op aan om de medische verstrekking van heroïne uit te breiden, omdat hiermee dan de gezondheid van drugsverslaafden verbetert èn de overlast en de criminaliteit vermindert." Tussen het Rijk en de gemeente moeten nog nadere afspraken worden gemaakt over de kosten en de bijdrage die het Rijk daarvoor ter beschikking zal stellen.

In mei 2005 zullen de behandelplaatsen in de geïntegreerde drugshulpverlening Flierbosdreef in Zuidoost zijn. De GG&GD voert de medische heroïneverstrekking uit, net zoals dat al gebeurt in de Valckenierstraat.
Behalve heroïneverstrekking is het de bedoeling dat verslaafden ook beschikken over een stabiele woon- of verblijfplaats. Indien nodig, zal ook aan gedwongen uitkeringsbeheer worden gedaan. In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie wil de gemeente bekijken of de mogelijkheid bestaat dwangtrajecten voor deze groep ruimer te benutten.
Pb-205

© Gemeente Amsterdam