Politie Limburg-Noord


Politie houdt 15 winkeldieven aan
Datum: 21-12-2004

Tijd bericht: 18:00

Plaats: Limburg-Noord

De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal 15 personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. 3 verdachten werden in verzekering gesteld, 5 verdachten werden doorverwezen naar bureau HALT, 6 zaken werden afgehandeld door middel van snelrecht en 1 persoon werd overgedragen aan het zorgkader.

District Venlo
In het district Venlo zijn de afgelopen week 3 aanhoudingen verricht, 1 persoon werd in verzekering gesteld en 2 zeken werden afgehandeld door middel van snelrecht.

Venlo -- De politie heeft vrijdagmiddag een 25-jarig Duitse man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man trachtte enkele artikelen uit een winkel aan de Prinsessesingel mee te nemen zonder deze af te rekenen, omdat hij naar eigen zeggen de rij aan de kassa te lang vond. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

Venlo -- De politie heeft dinsdagochtend een 47-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou een aantal artikelen hebben gestolen uit een winkel aan de Straelseweg. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

District Roermond
In het district Roermond zijn de afgelopen week 5 aanhoudingen verricht, 3 personen werden doorverwezen naar bureau HALT en 2 zaken werden afgehandeld door middel van snelrecht.

Echt - De politie heeft woensdagmiddag een 30-jarige man uit Grevenbicht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou videoapparatuur hebben weggenomen uit een winkel aan het Ursulinenplein. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

Roermond -- De politie heeft maandagmiddag drie Roermondse meisjes van 12, 14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De drie werden betrapt in een winkel aan de Steenstraat, waar de poortjesbeveiliging in werking trad toen zij de winkel verlieten. Na verhoor bleken de meiden ook onbetaalde artikelen uit twee andere winkels meegenomen te hebben. Het drietal is doorverwezen naar bureau HALT.

Roermond -- De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Heinsberg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had enkele kledingstukken zonder te betalen meegenomen uit een winkel aan de Stadsweide. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

District Weert
In het district Weert zijn de afgelopen week 5 aanhoudingen verricht, 2 personen werden doorverwezen naar bureau HALT, 2 zaken zijn afgehandeld door middel van snelrecht en 1 persoon is overgedragen aan het zorgkader.

Horn -- De politie heeft donderdagmiddag twee jongens van 12 en 13 jaar, afkomstig uit Weert en Roermond, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongens zouden frisdank hebben gestolen uit een winkel aan de Bergerweg. De twee zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Roggel -- De politie heeft donderdagmiddag een 61-jarige Duitse man aangehouden op verdenken van winkeldiefstal. De man trachtte enkele levensmiddelen mee te nemen uit een winkel aan de Dorpsstraat zonder deze te betalen. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

Meijel -- De politie heeft dinsdagmiddag een 22-jarige man uit Meijel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man gaf toe rookwaren te hebben gestolen uit een winkel aan de Kerkstraat. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

Weert -- De politie heeft donderdagochtend een 19-jarige man uit Ell aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man probeerde enkele levensmiddelen te ontvreemden uit een winkel aan het Collegeplein. Twee dagen eerder was de man ook al aangehouden voor een diefstal van levensmiddelen uit een winkel aan de Muntpassage. Vanwege zijn psychische gesteldheid is de man overgedragen aan het zorgkader.

District Venray
In het district Venray zijn de afgelopen week 2 aanhoudingen verricht, deze 2 personen zijn in verzekering gesteld.

Horst -- De politie heeft vrijdagmiddag een 40-jarige vrouw en een 37-jarige man, beide afkomstig uit Blerick, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal zou een aantal winkeldiefstallen hebben gepleegd bij vier verschillende winkels in het centrum van Horst. Ze zouden onder meer kleding, schoenen en sieraden weggenomen hebben. De vrouw bleek bekend te zijn bij justitie voor verschillende feiten en nog een celstraf open te hebben staan in Duitsland. De twee verdachten zijn beiden in verzekering gesteld en zullen worden voorgeleid.