3 e persbericht van dinsdag 21 december 2004

Eindhoven 21-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Nuenen: Verdachte van inbraak aangehouden

Een man van 38 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden in zijn woning in Woensel-Noord. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een woning aan de Parallelweg in Nuenen. Afgelopen zondag tussen 13.30 en 16.50 uur werd daar de voordeur opengebroken, waarna een handtas met een klein geldbedrag werd ontvreemd. Die tas werd later leeg teruggevonden op de Venuslaan in Eindhoven. Na zijn aanhouding bleek dat de verdachte drugs bij zich had. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Engelseweg en de Rijpelbergseweg, waar 50 km/u mag worden gereden, zijn dinsdag snelheidscontroles gehouden. Tussen 9.05 en 12.30 reden er op de Engelseweg 65 van de 2657 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. Op de Rijpelbergseweg werden tussen 13.15 en 15.30 uur 962 voertuigen gecontroleerd waarvan er 37 te hard reden. Hier was 70 km/u de hoogst gemeten snelheid.

Helmond: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de Hoofdstraat, de Gerwenseweg en de Kasteel Traverse zijn dinsdag 56 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 9.15 en 10.30 uur en tussen 13.15 en 14.30 uur werd gecontroleerd op de Hoofdstraat. Daar werden in totaal 25 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die hun gordel niet omhadden, vijf aan weggebruikers die door het rode verkeerslicht reden, één aan een automobilist die niet-handsfree aan het bellen was, en één aan een automobilist die met dichtgevroren ruiten reed. Op de Gerwenseweg werden tussen 11.30 en 12.15 uur vijf bekeuringen gegeven aan automobilisten die zonder gordel reden. En op de Kasteel Traverse werden dinsdagavond aan diverse weggebruikers bekeuringen uitgedeeld: elf voor het niet voeren van de juiste verlichting, vijf voor het door het rode verkeerslicht rijden, twee voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en één aan een automobilist die geen apk voor zijn auto had.

Son: Bekeuringen bij controles

Bij een snelheidscontrole op de weg Ekkersrijt 6000 zijn dinsdagmiddag vijf bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 90 km/u. Er werden 100 voertuigen gecontroleerd. Daarnaast kregen twee automobilisten een proces-verbaal omdat ze op diezelfde weg hun auto zonder parkeerkaart op een invalidenparkeerplaats hadden gezet.

Eersel: Kind gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Mgr. De Haasstraat is een zesjarig meisje uit Eersel gewond geraakt. Het kind liep dinsdag rond 18.00 uur de weg op. Een automobiliste van 44 jaar uit Steensel kon haar niet meer ontwijken en reed haar aan. Ze is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Gemert: Man aangehouden voor bedreigen echtgenote

Een man van 31 jaar uit Gemert is dinsdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor zijn 28-jarige echtgenote met de dood bedreigd zou hebben. De vrouw heeft de politie gewaarschuwd. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. Het was niet de eerste keer dat hij is aangehouden voor het bedreigen van zijn echtgenote.