Politie Zeeland


Z-11468-2004 Twee jongetjes door het ijs gezakt in Oostburg


In hun woonplaats zijn dinsdagmiddag twee jongetjes van 6- en 9 jaar tijdens het spelen door het ijs gezakt in een brandput aan de Orion.

Beide jongetjes werden door omstanders uit het water gehaald. Het 6-jarige jongetje werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een nachtje ter observatie moet blijven. Het 9-jarige jongetje kwam met de schrik vrij.


O-11469-2004 Automobilist rijdt tegen vangrail na uitwijken

Een 30-jarige Rotterdamse automobilist is dinsdagmiddag tegen de vangrail gereden toen hij moest uitwijken voor een andere automobilist.
Rond 17.30 uur reed de 30-jarige automobilist over het tolplein op de Westerscheldetunnelweg in Borssele richting een tolpoortje. Een naast hem rijdende 53-jarige automobilist uit Terneuzen reed in de richting van een ander tolpoortje maar veranderde op het laatste moment van richting. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde de Rotterdammer sterk naar rechts waarna hij tegen de vangrail reed. Zijn auto en de vangrail raakten hierbij beschadigd. Omdat de adem van de Rotterdammer naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.


O-11470-2004 Aanrijding in Kapelle
Dinsdag rond 19.45 vond in Kapelle een aanrijding plaats waarbij twee personenauto's werden beschadigd.
Een 40-jarige automobilist uit Goes reed over de Vierwegen, komende van de A58, bij groen licht het kruispunt op. Een 25-jarige automobilist uit Kapelle kwam uit de richting van 's Gravenpolder en reed vermoedelijk door rood het kruispunt op. Er was alleen materiële schade.


O-11471-2004 Auto op zijn kant na plotselinge gladheid

Op de Emilissedijk in Colijnsplaat is dinsdagavond rond 20.30 uur de auto van een 55-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland op zijn kant beland als gevolg van opvriezen van het wegdek.
Doordat het wegdek door opvriezen ter plaatse spekglad was geworden, verloor de automobilist de macht over het stuur waarna zijn auto tegen een dijk aanreed en op zijn kant terechtkwam. De bestuurder en zijn vrouw, die bij hem in de auto zat, kwamen met de schrik vrij. De auto raakte rondom beschadigd en moesten worden weggetakeld.


O-11472-2004 Woninginbraak
Dinsdag tussen 16.30 uur en 19.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Wijtvlietstraat in Wissenkerke.
Voor zover bekend werden sieraden weggenomen met een nog onbekende waarde. Braakschade is eveneens niet bekend.





Politie Zeeland