Gemeente Maastricht

Beste stad en beste burgemeester van Nederland



Beste stad van Nederland Maastricht is gekozen tot de Beste Stad van Nederland. Dat gebeurde gisteravond in een live uitzendig van de publieke omroepen AVRO, BNN, TROS en NOS in bijzijn van burgemeester Gerd Leers en de buurtraad van Borgharen.

Na het bekendmaken van de prijs werd live overgeschakeld naar de Markt in Maastricht waar in de stoep voor het stadhuis een 'walk of fame-tegel' werd ingemetseld met het opschrift: Beste Stad van Nederland.

En we zijn niet alleen Beste Stad van Nederland geworden. Onze burgermeester is gisteren ook tot Beste Burgemeester van Nederland gekozen. En alsof dat allemaal niet genoeg is, bleek Maastricht ook nog de op een na Veiligste Stad van Nederland. Met andere woorden: het is goed toeven in Maastricht!

Waarom is Maastricht de beste stad?

Aan driehonderd inwoners van 60 grote steden is door het enquêtebureau Interview NSS gevraagd een vragenlijst in te vullen en een cijfer te geven aan hun stad. Van alle steden scoorde Maastricht het hoogst. Maastrichtenaren gaven hun stad het rapportcijfer 8.

Winterland

Winterland Maastricht en Bavaria nodigen alle inwoners van Maastricht uit om vanavond tussen 20.00 en 21.00 uur een glas bier te komen drinken in Café Winterland op het Vrijthof. Om 21.00 uur treedt Erwin vaan 't Merretkoer op. Let op: er wordt maar één glas gratis bier per persoon geschonken!

Winterland Kindermiddag

Op woensdag 22 december wordt op Winterland de traditionele kindermiddag gehouden. Deze keer zal de kindermiddag in het teken staan van de door ons behaalde prijs. Dankzij een subsidie van de gemeente zijn alle attracties tussen 14.00 en 15.00 uur gratis toegankelijk voor de Maastrichtse jeugd. Winterland voegt daar nog een tractatie aan toe in de vorm van een suikerspin of oliebol.

Zondag 2 januari zal ook in het teken staan Maastricht als beste stad.