Gemeente Rotterdam

17 december 2004

Persuitnodiging

Op woensdag 22 december vindt vanaf 17.00 uur de jaarlijkse Planpresentatie van de gemeente Rotterdam plaats in Now & Wow, Maashaven 2 ZZ. Tijdens de Planpresentatie presenteert de gemeente de resultaten van het afgelopen jaar en de plannen voor 2005. Op de Planpresentatie worden twee prijzen uitgereikt die belangrijk zijn voor bouwpartijen in Rotterdam. Dat zijn de Bouwkwaliteitsprijs en de Productieprijs. Deze laatste wordt dit jaar voor de eerste maal uitgereikt.

Het verhogen van het bouwtempo is een van de belangrijkste prioriteiten van de gemeente Rotterdam. Per jaar moet gestart worden met de bouw van 3.000 woningen. In 2003 is deze doelstelling voor de eerste maal gehaald. In 2004 is dit wederom gelukt. De nieuwe woningen worden vooral voor de midden en hogere inkomensgroepen gebouwd om hen vast te houden en aan te trekken. Zo ontstaat een aantrekkelijke en meer gedifferentieerde woonstad. Bovendien is prettig wonen in Rotterdam een belangrijke afweging voor bedrijven en organisaties om zich in de stad te vestigen.

Om deze ambitie te kunnen blijven verwezenlijken is een goed samenspel tussen de gemeente Rotterdam en marktpartijen essentieel. Daarom heeft de gemeente dit jaar een onderzoek laten uitvoeren om inzicht te krijgen in hoe marktpartijen de samenwerking met de gemeente ervaren. De volgende stap is het vertalen van dit inzicht naar actie. Hoe dit gebeurt, wordt bekend gemaakt tijdens de Planpresentatie door een gezamenlijke presentatie van de betrokken gemeentelijke diensten, dS+V en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.

Aansluitend aan het programma wordt vanuit Now & Wow live het radioprogramma: Met wie? Met Ivo! van Radio Rijnmond uitgezonden. De uitzending staat in het teken van de woonbeleving bij nieuwbouwprojecten in Rotterdam. Burgemeester Opstelten en wethouder Pastors beantwoorden vanaf 18.00 uur vragen van bellers naar het radioprogramma.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd het programma bij te wonen.

Programma Planpresentatie 22 december
16.30 uur Ontvangst
17.00 uur Terugblik 2004
17.15 uur Bouwkwaliteitsprijs 2004
17.30 uur Vooruitblik 2005
17.45 uur Interactie met de zaal
18.00 uur Einde officiële gedeelte
18.00 uur Start live radiouitzending Met wie? Met Ivo! met burgemeester Opstelten en wethouder Pastors
noot voor de redactie/