Gemeente Gouda


oplevering multifunctionele school ouverturelaan (16/12/2004)

Op 22 december wordt het schoolgebouw aan de Ouverturelaan 10 opgeleverd. De bouwactiviteiten liepen zodanig voorspoedig dat de oplevering twee maanden eerder is gerealiseerd dan oorspronkelijk gepland. Wethouder Roland van Schelven: Ik ben bijzonder blij dat dit mooie gebouw eerder wordt opgeleverd, zodat de verhuizing in het voorjaar kan worden voorbereid.

schoolplein op het dak
Het schoolgebouw is gebouwd in opdracht van de gemeente Gouda naar een ontwerp van de stadsarchitect. Het bijzondere aan het ontwerp is dat de school gemakkelijk door meerdere scholen en voor andere (ook niet onderwijs)doeleinden gebruikt kan worden. Er zijn aparte toegangen voor de verschillende gebruikers.
Gezien de ligging van het gebouw, vlakbij een ontsluitingsweg, is een geluidsisolatie aangebracht. De school is energiezuinig en geluidsarm. Een andere nieuwigheid is een schoolplein op het dak. In de wijk Goverwelle is beschikbare grond schaars, vandaar de (logische) keuze voor een schoolplein op het dak. Het schoolpand is het evenbeeld van het schoolpand aan de Chopinstraat. Door de gebruikte kleurstellingen en de ruime gangen oogt het schoolgebouw aan de binnenzijde vriendelijk en uitnodigend voor kinderen en andere gebruikers.

gebruik
Met een vertegenwoordiging van de wijk zijn oplossingen gevonden voor de parkeer- en verkeerssituatie rondom het gebouw. De RK basisschool t Carillon wordt de hoofdgebruiker van het pand. De Goejanverwelleschool neemt een aantal lokalen in gebruik. Op termijn neemt naar verwachting een welzijnsinstelling de aparte welzijnsruimte op de begane grond in gebruik. Mocht het aantal kinderen in Goverwelle in de toekomst teruglopen, dan kan het gebouw eenvoudig omgevormd worden tot kantoorruimten. In de ontwikkeling van het gebouw is hier al rekening meegehouden.


-- einde bericht --