Ingezonden persbericht


De oudste stad van Nederland viert een heel jaar feest. We beginnen zaterdag 1 januari om 16.00 uur met een spectaculaire aftrap midden op de drukste verkeersrotonde van Nijmegen: het Keizer Karelplein. Nijmegen trakteert op een onvergetelijk theater- en muziekspektakel. Laat het jubileumjaar niet zonder u beginnen! www.nijmegen.nl

Geachte redactie,

Graag uw aandacht voor de Moenen en Marikenverkiezing die woensdag 22 december in de Nijmeegse Vereeniging (Sociëteitskamer) plaatsvindt. De verkiezing krijgt een soort Idols-achtige invulling en duurt van 17.45 uur tot 22.00 uur. Tegen het eind van de avond worden de winnaars bekend gemaakt.

Er zijn 6 Marikens en dertien Moenens die strijden om de titel.

De jury bestaat uit :


* Chris Tates, Acteur (o.a. bekend uit de televisieserie Rozengeur & Wodka Lime)
* Hanneline Adriaansens, Hanneline verzorgde bij de VVV talloze Mariken van Nieumeghen activiteiten en begeleidde de vorige Mariken ook.
* Kees Kruitwagen, Kees vertolkte jarenlang Moenen en geeft het estafettestokje nu graag door aan een opvolger.
* Reinoud van Assendelft de Coningh, één van de organisatoren van 'De Aftrap!' op 1 januari. Reinoud zal als juryvoorzitter optreden. Ter voorbereiding op de audities, die ongeveer 10 minuten duren, is de kandidaten gevraagd zichzelf voor te stellen, hun motivatie te geven en te laten zien wat ze in huis hebben (stem, tekstbehandeling, presentatie, talent, taalvaardigheid en uitstraling).

De selectie vindt plaats zonder publiek, maar pers is uiteraard van harte welkom. Om de audities zo vlot mogelijk te laten verlopen, willen graag van tevoren weten wie er belangstelling heeft om de selectie bij te wonen, de winnaars of de jury te interviewen etc. Voor vragen kunt u contact opnemen met Michèle Bouwmans van het projectbureau van Nijmegen 2000. Voor meer achtergrond verwijs ik naar bijgevoegd attachment.

Met vriendelijke groet,

Michèle Bouwmans
Nijmegen 2000 jaar, afdeling communicatie

Bezoekadres Postadres
Mariënburg 26 Postbus 1045
6511 PS Nijmegen 6501 BA Nijmegen

T 024 3298000
M 06 44480722
F 024 3235480
S www.nijmegen2000.nl