Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Den Haag, 22 december 2004

GEEN VROUW NAAR EINDRONDE TOPMAN VAN HET JAAR

Nancy McKinstry, bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer, heeft de eindronde van de verkiezing Topman van het Jaar 2004 niet gehaald. De jury onder (vrouwelijke) leiding van ex-staatssecretaris en Yvonne van Rooijverkoos vijf topmannen. Dat zijn Jan Aalberts (Aalberts Industries), Peter Bakker (TPG), Jaap Blokker (Blokker Holding), Bert Heemskerk (Rabobank) en Gerard Kleisterlee (Philips). De top-vijf is, op Bert Heemskerk na, gelijk aan die van vorig jaar. Heemskerk neemt de positie van collega-bankier Rijkman Groenink over. Op 10 januari beslissen de deelnemers aan het Nationale Management Diner wie de uiteindelijke winnaar wordt.

De verkiezing Topman van het Jaar verloopt in drie etappes. Vanaf september konden lezers van het internetmagazine Managersonline.nl en de tijdschriften Management View en FEM Business hun favoriete topmanager voordragen. Uit de vijftien meest voorgedragen bestuurders heeft een jury vervolgens een top-vijf samengesteld. Afvallers waren naast McKinstry Ad Scheepbouwer (KPN), Jeroen van de Veer (Shell), Henk van den Broek (Dirk van den Broek) en Bart Brenninkmeijer (C&A).

De jury die de top-vijf samenstelt bestaat, naast Yvonne van Rooij, uit Peter Mensing (Booz Allen Hamilton), Paul Nobelen (OAWS), Michiel Herter (Manaus), Paul Fentrop (Deminor) en Mike Ackermans (FEM Business). Zij beoordelen de geschiktheid van genomineerden op basis duurzame prestaties, een sterk team en maatschappelijk ondernemerschap. Op 10 januari 2004 wordt de definitieve winnaar bepaald door de deelnemers aan het Nationale Management Diner in Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Zij beslissen op basis van hun eigen criteria.

De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1997 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland in samenwerking met Managersonline.nl en FEM Business. Vorig jaar viel de uitverkiezing Jaap Blokker ten deel. Zijn voorgangers waren: Ad Scheepbouwer (2002, KPN), Karel Vuursteen (2001), Cor Boonstra (Philips, 2000), Cees van der Hoeven (Ahold, 1999), Kees Storm (Aegon, 1998) en Frits Goldschmeding (Randstad, 1997).

==========================
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht