Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - Edenaar verdacht van slaan met bijl

Publicatiedatum: 22-12-2004

Bij een uit de hand gelopen burenruzie in een woonwijk in Ede-Zuid heeft de politie dinsdagavond een 48-jarige Edenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 51-jarige buurman met een bijl te hebben geslagen. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. De aanleiding tot de burenruzie zou te maken hebben met de overlast, die het slachtoffer in de buurt zou veroorzaken. Wat er zich precies heeft voorgedaan wordt nog nader door de politie onderzocht. De 48-jarige Edenaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dronken vrouw rijdt tegen boom:twee gewonden
Publicatiedatum: 22-12-2004

De Edese politie maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige vrouw uit Ede. De vrouw reed dinsdagmiddag op de Frankendaal in haar woonplaats met haar auto tegen een boom. Daarbij raakte zowel zij zelf als haar 39-jarige passagier gewond. Omstreeks half vier reed de Edese met haar auto over de Frankendaal en verloor bij het nemen van een bocht in de weg de macht over het stuur. Vervolgens kwam de auto tegen een boom tot stilstand. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Beide inzittenden liepen verwondingen op aan hoofd en nek en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de 19-jarige bestuurster. Vanwege haar verwondingen was zij echter niet in staat de ademanalyse af te leggen. Agenten besloten hierop bloed af te laten nemen voor een bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan is het rijbewijs van de Edese ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - fietsster aangereden door auto

Publicatiedatum: 22-12-2004

Een zeventienjarig meisje uit Voorthuizen is dinsdagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Stationsweg in Barneveld gewond was geraakt bij een aanrijding. De Voorthuizense was op de fiets aangereden door een automobilist, een 30-jarige man uit Barneveld. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor tien op de kruising van de Stationsweg en de Van Wijnbergenlaan. Volgens de politie had de automobilist vermoedelijk geen voorrang verleend aan de fietser, toen hij vanaf de Van Wijnbergenlaan de Stationsweg op reed. Het slachtoffer was daarbij met het hoofd tegen de voorruit van de auto geslagen en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 22-12-2004

Op diverse wegen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei, die bij de politie bekend staan vanwege regelmatige verkeersongelukken als gevolg van te hard rijden, zijn dinsdag weer snelheidscontroles gehouden. Het verkeershandhavingsteam controleerde op de volgende wegen:
- Lunterseweg in Ede, tussen 06.30 en 12.40 uur. Tussen die tijdstippen werden 2900 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 23 te hard.

- Tussen 07.45 en 14.00 uur werd gecontroleerd op de Harskamperweg in Otterlo. Hier reden 7 van de 2370 gecontroleerde bestuurders te hard. Ondanks de gladheid op deze weg werd desondanks een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 99 km/u. Op de Harskamperweg mag niet harder gereden worden dan 80.

- In Barneveld werd tussen 07.45 en 13.10 gecontroleerd op de Valkseweg.Daar reden 33 van de 1490 gecontroleerde bestuurders te hard.

- Tussen 13.30 en 14.30 controleerde het VHT op de Nude in Wageningen. In die periode passeerden 120 bestuurders de radar. Van dat aantal reden er 7 te hard.

- In Otterlo werd gecontroleerd op de Harderwijkerweg. Dat gebeurde tussen 14.50 en 20.45 uur. Ruim 500 bestuurders passeerden daar de radar. Van dat aantal werden er 75 op de foto gezet die te hard hadden gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606