Politie Groningen

Persberichten woensdag 22 december 2004

provincie Groningen 22-12-2004 -

Groningen: lastige ex-vriend
De politie hield dinsdagnacht een 37-jarige man uit Groningen aan voor vernieling en bedreiging van zijn ex-vriendin op de Eilardaheerd. De man was lastig bij de woning en vernielde een ruit van de voordeur. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Johan van Zwedenlaan werd dinsdagnacht een 26-jarige automobilist uit Groningen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het bureau een promillage van 1.25. Omdat hij al vaker betrapt is op het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is uitgeschreven.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Rademarkt werd dinsdagavond een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 19 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Op de Rijksweg (50 km) werd dinsdagmiddag een radarsnelheidcontrole gehouden. 1635 controles, 67 overtredingen, hoogste snelheid 73 km per uur. Ulgersmaweg (50 km), controles 278, overtredingen 15, hoogste snelheid 64 km per uur. Verlengde Hereweg (50 km), controles 1082, overtredingen 56, hoogste snelheid 78 km per uur. Een 52-jarige automobilist uit Boerakker moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 123 km per uur over de Weg der Verenigde Naties waar een limiet geldt van 70 km per uur.

Groningen: jongetje (7) valt tegen auto
Een 7-jarige jongetje uit Groningen liep dinsdagmiddag rugletsel op nadat hij op de Rademarkt tegen een auto was gevallen. Het jongetje was aan het dollen met zijn zusje en kwam op de rijbaan terecht tegen de auto van een 67-jarige man uit Midlaren. Het jongetje werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: gestolen brommer
Bij een verkeerscontrole op de Vismarkt dinsdagmiddag bleek een 19-jarige jongen uit Groningen op een gestolen brommer te rijden. De jongen was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs. Bij nader onderzoek bleek de brommer als gestolen gesignaleerd te staan. De jongen werd aangehouden voor het afleggen van een verklaring. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.