Politie Friesland

Vier aanhoudingen in onderzoek overval Alcatraz

Sneek 22-12-2004 - De politie Fryslân heeft deze week vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de overval op geldlopers op 14 november in Sneek. Toen werden medewerkers van Alcatraz op de Marktstraat door een gewapende man overvallen en bestolen van een geldcassette.

Maandagochtend heeft de politie twee mannen aangehouden die verdacht worden van de overval op de geldlopers op de Marktstraat op 14 november (zie eerdere persberichten). Het gaat om een 22-jarige man uit Sneek en een 17-jarige uit IJlst. Zij worden verdacht van het feitelijk uitvoeren van de overval, waarbij de 22-jarige het wapen gehanteerd zou hebben. Deze twee verdachten hebben inmiddels bekend. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Dinsdagmiddag zijn in dit onderzoek wederom twee verdachten aangehouden. Het betreft een 23-jarige man uit Sneek en een 32-jarige man uit Westerbork. Zij worden er van verdacht de overval te hebben uitgelokt of georganiseerd. Ook zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De vier verdachten zullen deze week worden geleid voor de rechter-commissaris.
In verband met het onderzoek wordt vooralsnog geen verdere informatie worden verstrekt.