Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - aanrijding met Marechaussees, twee licht gewonden
Publicatiedatum: 22-12-2004

Bij een verkeersongeval tussen een bromfietser en een dienstauto van de Koninklijke Marechaussee in Arnhem zijn dinsdagavond twee personen licht gewond geraakt. Onder de slachtoffers was een wachtmeester van de Marechaussee. Beide slachtoffers zijn na behandeling in het ziekenhuis weer ontslagen.

Het ongeval gebeurde even voor tien uur op de Dalweg in Arnhem. Beide Marechaussees waren in een gemarkeerde dienstauto op weg naar de Marechausseebrigade aan de Thomas a Kempislaan. Onderweg zagen zij op de Apeldoornseweg een bromfietser rijden zonder verzekeringsplaatje. De Marechaussees gaven de bromfietser ter controle een stopteken, waaraan de bromfietser in eerste instantie leek te voldoen. Toen beiden tot stilstand waren gekomen draaide de bromfietser zich plotseling om en reed met gedoofde verlichting weg de Dalweg op. Hierop zetten de Marechaussees de achtervolging in en wisten de bromfietser op de Dalweg te achterhalen. Nadat wederom een stopteken was gegeven remde de bestuurder van de Marechaussee-auto af om naast de bromfietser te gaan rijden. Op dat moment raakte de dienstauto kennelijk onbestuurbaar en ging glijden. Daarbij raakte de dienstauto de bromfietser en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. Zowel de bromfietser, een 17-jarige Arnhemmer, als de bijrijder, een 29-jarige wachtmeester, liepen daarbij verwondingen op. De bromfietser bleek later in het ziekenhuis echter geen letsel te hebben opgelopen. De wachtmeester van de Marechaussee bleek op wat nekklachten na eveneens geen letsel te hebben opgelopen. De Arnhemse politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Voor nadere informatie:
Persloket Politie Gelderland-Midden, 026-3 524 606

Koninklijke Marechaussee, afdeling Voorlichting Dhr . R. Hirs, 070-3188321

---

Arnhem - aanhoudingen na familieruzie

Publicatiedatum: 22-12-2004

Arnhem - aanhoudingen na familieruzie
De Arnhemse politie heeft dinsdagavond in de wijk Elderveld twee inwoners van die stad aangehouden op verdenking van mishandeling. Beide Arnhemmers, 19 en 26 jaar oud, worden ervan verdacht de ex-man en diens huidige partner van hun moeder te hebben geslagen. De slachtoffers, een 52-jarige man en een 49-jarige vrouw, eveneens in Arnhem, waren gewond geraakt en moesten zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. Omstreeks half zes werden agenten geroepen bij een ruzie in de wijk waarbij op straat gevochten zou worden. Terplekke troffen de agenten de beide slachtoffers aan die beweerden zojuist door de beide verdachten te zijn mishandeld. Daarbij zou door een van de verdachten zijn geslagen met een breekijzer. Op aanwijzen van de slachtoffers hielden de agenten de 19-jarige verdachte thuis aan. De 26-jarige verdachte meldde zich later in het politiebureau en werd eveneens aangehouden. De aanleiding tot het voorval en de feitelijke toedracht worden nog nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - Dierense opgepakt na vernieling in café
Publicatiedatum: 22-12-2004

De politie van Dieren heeft dinsdagmiddag een 40-jarige inwoonster van die plaats aangehouden op verdenking van vernieling. De vrouw zou de kerstversiering van een café aan het Callunaplein in haar woonplaats hebben omgeduwd waardoor schade ontstond. Dat was gebeurd nadat de vrouw kort te voren de zaak was uitgezet omdat zij zich binnen zou hebben misdragen. Gewaarschuwde agenten hielden de Dierense even later in haar woning aan. De vrouw is later na verhoor weer vrijgelaten. Door de uitbater van de zaak is aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie beslist wat er verder met de vrouw gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 22-12-2004

In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn dinsdag op verschillende wegen snelheidscontroles gehouden. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde vooral op wegen waar zich regelmatig verkeersongevallen voordoen als gevolg van te hard rijden. Hieronder een overzicht:

- In Doesburg controleerde het VHT tussen 06.30 en 13.30 uur op de Provincialeweg N338 (Rivierweg). Van de ruim 2800 gecontroleerde passanten reden er 135 te hard.

- In Dieren vond een korte snelheidscontrole plaats op de Harderwijkerweg, tussen de Cederlaan en de Imboslaan. In een tijdsbestek van een half uur werden 3 snelheidsovertreders bekeurd.
- Op de Wolfhezerweg in Oosterbeek werden 60 snelheidsovertreders geflitst. Dat gebeurde tussen 14.50 en 21.00 uur. In die periode waren 1460 bestuurders de controle gepasseerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u terwijl daar niet harder dan 60 gereden mag worden.
- Het aantal overtredingen bij een controle op de Utrechtseweg in Doorwerth bedroeg 52. Het VHT controleerde daar tussen 15.15 en 21.15 uur. In dat tijdsbestek waren ruim 4100 bestuurders gepasseerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden