Provincie Flevoland




Europese subsidie voor virtuele supercomputer

In het kader van het Innovatieve Actieprogamma Flevoland hebben Gedeputeerde Staten aan het project 'AlmereGrid' een Europese bijdrage toe te kennen van 52.500 euro en een provinciale bijdrage van 15.000 euro.

Grid computing is het ondersteunen van organisaties door het virtueel verbinden van computers, databases en andere hardware. Met AlmereGrid kunnen Almeerse bedrijven en bewoners hun pc die niet in gebruik is, ter beschikking stellen van de wetenschap. Hierbij kan gedacht worden aan medisch onderzoek of onderzoek naar moeilijke wiskundige problemen. AlmereGrid maakt gebruik van veilige software om de onbenutte computercapaciteit te gebruiken.

Doelstellingen van het project 'AlmereGrid' zijn het vergroten van de rekencapaciteit voor wetenschappelijk onderzoek, bewustwording dat onbenutte computercapaciteit voor een 'goede' zaak kan worden ingezet en de versterking van kennis bij Almeerse bedrijven omtrent het gebruik van breedbandtechnologie. Het project wordt als pilot uitgevoerd in de Staatsliedenwijk in Almere en loopt van 1 mei 2004 tot 1 mei 2005.