1e persbericht van woensdag 22 december 2004

Eindhoven 22-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelingen en vernieling

In een woning in Woensel-Zuid is woensdag om 8.15 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van dinsdag op woensdag zijn 22-jarige vriendin en haar 32-jarige vriendin heeft mishandeld. Dat gebeurde in de woning van zijn 22-jarige vriendin, waar hij ook werd aangehouden. In de flat had hij veel vernielingen aangericht aan meubels en ander huisraad. De man had geslagen, geschopt en gedreigd. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Ketel en boiler gestolen uit nieuwbouwwoning

Tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 7.30 uur is ingebroken in een nieuwbouwwoning aan de Kollershoeve. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn de verwarmingsketel en de boiler gestolen.

Best: Man zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Op de A58 onder Best is dinsdag om 21.15 uur een 25-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was met zijn auto tegen de achterkant van een andere auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Oirschot, gereden. Door deze aanrijding kwam de auto van de Oirschottenaar tegen de vangrail terecht. De Eindhovenaar reed nog honderd meter door en belandde eveneens tegen de vangrail. De Eindhovenaar had geen rijbewijs en vertelde wiet gerookt te hebben. Van hem is een urineproef genomen. Een inzittende van de auto van de Eindhovenaar, een 40-jarige plaatsgenoot, had nog een vonnis van 42 dagen open staan. Hij werd eveneens aangehouden. In zijn portemonnee zaten zes bolletjes cocaïne. Die zijn in beslaggenomen. Beide Eindhovenaren zijn ingesloten.

Geldrop: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op de Gijzenrooiseweg is woensdag om 4.15 uur een 24-jarige automobilist uit het Belgische Kapellen aangehouden. De man had gedronken en blies ruim 2,3 promille. Het rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Veldhoven: Onder invloed

Een 34-jarige Veldhovenaar moest in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 0.05 uur op de Burgemeester van Hoofflaan betrapt was op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van ruim 1,6. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.