Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek

Nadere informatie:


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


22 december 2004


STEENDEREN - poging beroving


Een 24-jarige man uit Stieltjeskanaal heeft gisteren bij de politie Apeldoorn aangifte gedaan van poging tot beroving en mishandeling. De man moest op vrijdag 17 december rond 11.20 uur met z'n vrachtwagen goederen afleveren aan de Beukeinde in Steenderen. Toen hij daar klaar was en weg reed kwam hij tot de ontdekking, dat hij de afleveringsbon had vergeten te laten ondertekenen. Hij parkeerde zijn vrachtwagen aan de Burgemeester Smitstraat om terug te lopen. Uitgestapt werd hij direct door 3 jongelui ingesloten die zijn geld wilden hebben. Toen hij aangaf dit niet te doen werd hij mishandeld. Hij zag kans om in z'n cabine te vluchten en is naar Apeldoorn gereden waar hij zich onder doktersbehandeling heeft gesteld. Hij heeft meerdere kneuzingen opgelopen. De drie jongens zijn in de leeftijd van 16-18 jaar en de politie zoekt getuigen van het gebeurde.


EERBEEK - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (22/12) op de Offenbachstraat een 21-jarige automobilist uit Eerbeek aangehouden die te veel alcohol gedronken had. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 01.15 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,4. De politie vorderde zijn rijbewijs in, gaf hem een rijverbod en maakte proces-verbaal op.


ZUTPHEN - Computer uit bedrijf gestolen


Onbekenden hebben dinsdagavond (21/12) uit een bedrijf aan de Nieuwstad een computerbeeldscherm gestolen. De daders gooiden tussen 19.30 en 22.00 uur met een steen een ruit in en namen het beeldscherm mee. De dieven trokken met geweld de kabels er af. De politie stelt een onderzoek in.


ZUTPHEN - Diefstal computer uit school


Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag (21/12) uit een school aan de Rietbergstraat een computer gestolen. De diefstal werd dinsdagmorgen rond 07.30 uur ontdekt. De daders gooiden met een steen een ruit in en namen door het gat de computer mee. De politie stelt een onderzoek in.


VOORST - Hennepkwekerij opgerold


De politie heeft dinsdagmiddag (21/12) in een schuur bij een woning aan de Rijksstraatweg een hennepkwekerij opgerold. De politie trof rond 16.30 uur een veldje met circa 250 planten aan. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.


ZUTPHEN - Automobilist in de fout


De politie hield dinsdagmorgen op de Deventerweg een 30-jarige automobilist uit Zutphen aan die diverse overtredinghen had begaan. De politie controleerde de man rond 10.45 uur en constateerde dat hij 61 km reed waar 50 is toegestaan. Op het zien van de politie deed hij snel zijn gordel om. De apk van zijn auto was verlopen en hij reed met een lekke uitlaat. De automobilist had geen rij- en kentekenbewijs bij zich en had een ladder los op het dak liggen. Bovendien had hij een metalen honkbalknuppel voor direct gebruik bij zich liggen. Onderzoek wees uit dat de politie hem al eerder had gewaarschuwd. De politie maakte proces-verbaal op.


VORDEN/BAAK - Acht bestuurders in de fout


Acht bestuurders gingen dinsdag tijdens een verkeerscontrole op De Horsterkamp en Ruurloseweg in Vorden en op de Vordenseweg in Baak in de fout. Een fietser voerde geen verlichting, een automobilist reed door het rode verkeerslicht, twee automobilisten droegen geen gordel en vier bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km per uur.


ZUTPHEN - Dertien bestuurders beboet


De politie heeft dinsdagmorgen - en middag (21/12) op de Deventerweg tijdens een verkeerscontrole in totaal dertien bekeuringen uitgedeeld. Vier automobilisten droegen geen gordel, één bestuurder had geen kentekenbewijs bij zich en drie bestuurders van motorvoertuigen overtraden de maximumsnelheid. Bovendien was van een motorvoertuig de apk verlopen, reed één bestuurder met een lekke uitlaat, was een kentekenplaat niet goed leesbaar omdat er een trekhaak voor zat en was een aanhanger voorzien van een niet goed gekeurde kentekenplaat. Een bromfietsbestuurder reed sneller dan is toegestaan.


Einde berichten


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --