Gemeente Voorschoten

Persberichten - Nieuwe uitvoeringsorganisatie jeugd- en jongerenwerk in Voorschoten: Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Hollands Midden Uitgebracht op: maandag 20 december 2004

Vanaf 1 januari 2005 neemt Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland in Voorschoten het jeugd- en jongerenwerk over van de Leidse Welzijns Organisatie (LWO).

Het contract met de LWO loopt per 1 januari af en de gemeente Voorschoten heeft dat aangegrepen om opnieuw te onderzoeken welke organisatie het beste de visie van Voorschoten op het jeugd- en jongerenwerk inhoud kan geven.

Die organisatie is Midden Holland uit Waddinxveen geworden. Zij voeren in diverse gemeenten in Zuid-Holland sinds enige jaren het jeugd- en jongerenwerk uit. Hiermee haalt Voorschoten veel ervaring en deskundigheid in huis. Midden Holland gaat meer doelgroepen gaat benaderen, een breder aanbod aan activiteiten opzetten, de activiteiten in het OJC een nieuwe impuls geven en in de drie buurthuizen jongerenbesturen ondersteunen en misschien oprichten.

Voor de jeugd in Voorschoten verandert er niet veel: zij kunnen nog steeds in het OJC terecht voor diverse activiteiten en inloopavonden en ook de activiteiten in de drie buurthuizen worden voortgezet. Wel zullen de jongeren misschien nieuwe gezichten zien, al zal jongerenwerker Melanie van der Bom de overstap maken van de LWO naar Midden Holland en daardoor in Voorschoten blijven werken.

De komende periode zal Midden Holland zich verder oriënteren in Voorschoten zodat zij op 1 januari goed voorbereid de taak van de LWO kunnen overnemen.

* einde bericht


- einde bericht -