Imtech NV

Persberichten van Imtech-divisies

20 december 2004

Imtech verzorgt uitbreiding spincapaciteit Teijin Twaron

Coevorden - Imtech Projects Noord-Oost B.V., deeluitmakend van Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft via het ingenieursbureau Aker Kvaerner uit Zoetermeer de opdracht ontvangen voor de realisatie van extra spincapaciteit bij Teijin Twaron in Emmen. De totale opdrachtsom bedraagt ruim één miljoen euro.

Twee jaar geleden heeft Imtech ook al uitbreiding van de spincapaciteit gerealiseerd. De nieuwe spinlijn voorziet in de extra behoefte aan Twaronvezels uit met name de VS. Imtech is van projectmanagement tot en met complete uitvoering verantwoordelijk voor de realisatie van de elektrotechnische en instrumentatietechnische oplossingen. De werkzaamheden zijn reeds aangevangen. De totaaloplevering door Imtech wordt begin mei 2005 voorzien.

Teijin Twaron is een vooraanstaande Nederlandse producent van lichte, maar supersterke vezel. Het garen beschikt over een hoge sterkte en een hoge modulus (kracht bij een bepaald percentage rek) in combinatie met andere eigenschappen als laag gewicht, hoge energie-absorbtie, hoge temperatuur- en chemicaliënbestendigheid en de lage elektrische geleidbaarheid. De Twaronvezel wordt onder meer toegepast als versterkingsmateriaal in composieten voor de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie en in kogelvrije vesten.