Gemeente Hoogeveen

22 december 2004
Raad beslist met Structuurvisie over toekomst Hoogeveen De gemeenteraad neemt morgen een verstrekkend besluit. In de raadsvergadering staat de Structuurvisie Hoogeveen 2015-2030 op de agenda. Veel mensen hebben meegedacht over deze visie op de ruimtelijke invulling van Hoogeveen. In totaal telden de bijeenkomsten 4000 bezoekers.

Wethouder Leistra spreekt namens het college van een inspirerend proces: "Er is veel positieve Hoogeveense energie vrijgekomen bij de vorming van de Structuurvisie. Daar kunnen we verder mee bij de uitvoering van de visie de komende jaren."

De kern van de Structuurvisie is dat Hoogeveen een kwaliteitsimpuls nodig heeft. Alleen dan kan Hoogeveen de gewenste groei naar 59.000 inwoners in 2030 realiseren. En alleen dan kunnen de aanwezige voorzieningen in stand blijven.

De kwaliteitsimpuls heeft met name betrekking op het wonen, de voorzieningen en het landschap. Dit betekent het aanbieden van hoogwaardiger woonmilieus, verbeteren van de kwaliteit van winkels, het centrumgebied en sportaccommodaties en het behoud en versterken van de stadsranden en de cultuurlandschappen.

Aan de Structuurvisie is drie jaar lang gewerkt. Behalve de individuele deelnemers hebben 420 organisaties meegedacht, van plaatselijk belang tot provincie, van ANWB tot ondernemersvereniging. De gemeente heeft acht bureaus ingeschakeld, zeven voor onderzoeken en één voor algemene begeleiding en advisering.

De raadsvergadering begint morgen om 19.30 uur. De Structuurvisie is een van de eerste punten op de agenda.