Ingezonden persbericht


Persbericht

MegaSellers Business Computers: 'Stort geld kerstjunkmail op rekening Stichting Kind en Brandwond'

Vianen, 22 december 2004 --- Basta met de verspilling van miljoenen voor het verzenden van Kerst- en Nieuwjaarsgeschenken, zegt MegaSellers Business Computers. Stuur ons geen kerstwens. Stort uw goede wens in de vorm van een bedrag op rekening van Stichting Kind en Brandwond.

MegaSellers Business Computers wil af van de onzinnige verspilling van postzegels en nutteloze eindejaarsgeschenken. "Het gaat altijd om cadeautjes die je voor je zelf nooit zou kopen," zegt Anne-Marieke Pruijs van MegaSellers Business Computers. "Wij willen de mensen opmerkzaam maken op de beangstigende ervaring en de blijvende gevolgen die een verbranding bij kinderen teweeg brengt."

De fondsen van de Stichting worden aangewend om extra zorg te verlenen aan kinderen die het slachtoffer zijn geworden van een verbranding. "Wij bieden de patiënten in feite alles wat buiten het ziekenhuispakket valt," zegt dokter Vloemans van het Brandwondencentrum Beverwijk. Hij is al 15 jaar voorzitter van de Stichting.

"De Stichting zorgt voor spelmateriaal voor de brandwondencentra. Tijdens de opname worden de kinderen begeleid met behulp van een tekeningenboekje, waarin de ouders, familie, maar ook behandelaars een stukje kunnen schrijven. Dit is ook voor later een belangrijk document voor kinderen. De belangrijkste activiteiten van de Stichting zijn de nazorgprojecten. Daar komt veel bij kijken: een speciaal geschreven boekje begeleidt de kinderen door de polikliniekfase. Er zijn gezinsdagen, waar workshops en gesprekken worden georganiseerd met onder andere psychologen en plastisch chirurgen. En wij zorgen ervoor dat getroffen gezinnen elkaar kunnen ontmoeten buiten de muren van de spreekkamer in het ziekenhuis. Per jaar organiseren wij drie vakantiekampen waar kinderen leren omgaan met hun littekens."

MegaSellers Business Computers is al jarenlang een betrouwbare partner van de Stichting, zegt dokter Vloemans. "Dankzij de zekerheid van hun hulp kunnen we ver vooruit plannen en onze projecten uitvoeren."

Meer informatie voor de pers:

MegaSellers Business Computers
Hagenweg 7b
Postbus 376
4130 EJ Vianen

Anne-Marieke Pruijs
t. (0347) 32 91 73
e. annep@megasellers.nl

Lubbers & De Jong BV
Peter Keijzer
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t. (020) 421 05 65
e. peter@l-dj.nl