Gemeente Twenterand


't Hart van Vroomshoop krijgt een nieuw gezicht

Overeenstemming tussen gemeente Twenterand en WT Invest BV

Op dinsdag 7 december 12.15 uur 2004 ondertekenden burgemeester Koetje en de wethouders Blokland (Ruimtelijke Ordening) en Koops van 't Jagt (Financiën) van de gemeente Twenterand, de heer Evers van WT Invest BV (een combinatie tussen Timmerhuis Projecten te Vriezenveen en Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis te Rijssen) en de heer Kleinjan van de Brug Vastgoed BV een samenwerkingsovereenkomst waarin afspraken vastgelegd zijn over 't Hart van Vroomshoop. Het gaat hierbij om de open plek aan de Hammerstraat, waar voorheen meubelzaak Bolhuis was gevestigd. In 2002 is De Brug Vastgoed in samenwerking met WT Invest gestart met het ontwikkelen van plannen voor de open plek. In een vroegtijdig stadium heeft de gemeente Twenterand extra woningen beschikbaar gesteld, die op de locatie gebouwd kunnen worden. De gemeente en de ontwikkelaar zijn zeer verheugd dat na ruim twee jaar een plan kan worden gepresenteerd dat binnen afzienbare tijd kan worden uitgevoerd.

Het plan bestaat uit de bouw van winkelruimtes op de begane grond met een oppervlakte van ruim 2.200 m2. Daarboven realiseert de ontwikkelaar 30 senioren appartementen. Om in de extra parkeerbehoefte te voorzien komt er een parkeergarage voor 44 auto's van bewoners van de appartementen en wordt er op het terrein ook nog een parkeerplaats voor 59 auto's aangelegd. Om het parkeerterrein met het Julianaplein te verbinden wordt er een passage aangelegd.

Dit plan sluit aan bij diverse visies die de gemeente heeft vastgesteld. De woningen passen uitstekend binnen de woonvisie, die aangeeft dat in de komende jaren meer woningen voor senioren gebouwd moeten worden. Daarnaast sluit het plan aan bij de detailhandelsstructuurvisie. Deze visie gaat uit van een zo aantrekkelijk mogelijk winkelaanbod voor dagelijkse boodschappen in de directe woonomgeving. De detailhandel in de directe omgeving van het bestaande winkelcentrum wordt met de uitvoering van dit plan versterkt. Er komt een nieuwe looproute van het Julianaplein naar de Hammerstraat en de bestaande passage tussen het Julianaplein en de Hammerstraat wordt verbeterd.

Deze passages vindt de gemeente Twenterand van dermate groot belang dat zij al gelden voor de verbinding van de Hammerstraat en het Julianaplein had gereserveerd. Dit bedrag wordt nu als financiële bijdrage in de kosten van aanleg van de passage verstrekt. Een deel van deze kosten wordt ten laste gebracht van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) dat door de provincie Overijssel beschikbaar is gesteld. Partijen verwachten dat in het najaar van 2005 met de bouw kan worden gestart en dat het project in het voorjaar van 2007 kan worden afgerond.