Ingezonden persbericht


Lexar stelt ActiveMemory technologie gratis ter beschikking van camera fabrikanten en software ontwikkelaars

Lexar Media, een wereldleider in geavanceerde digitale media technologie, stelt haar ActiveMemory System (AMS) technologie in licentie, vrij van royalties, beschikbaar aan fabrikanten van digitale camera's en andere consumentenelektronica en aan software ontwikkelaars die hun klanten willen voorzien van unieke workflow mogelijkheden en voordelen.

Lexar's AMS technologie - dat voor het eerst in september 2004 werd getoond - is ontworpen om digitale workflow te optimaliseren en daarmee de interoperabiliteit tussen de consumentenelektronica en flash geheugenkaarten verder te verbeteren.

"ActiveMemory is vanuit de gedachtegang van beroepsfotografen ontwikkeld en dankt zijn ontstaan aan de toevoeging van specifieke intelligentie aan Lexar 's flash geheugenkaarten. Deze revolutionaire technologie is speciaal ontwikkeld en ontworpen voor een beter gebruik van beeld en informatie beheer" zei Petro Estakhri, chief technology Officer van Lexar Media. We zijn enthousiast over de toekomstige prestaties en betrouwbaarheid van deze snel groeiende technologie en anticiperen hiermee op het beschikbaar komen van een veelvoud van compatibele applicaties. Het aantal mogelijkheden waarmee ActiveMemory kan bijdragen aan een verbeterd informatiebeheer is onbeperkt."

Er zijn weliswaar vele digitale camera's die voorkeurinstellingen kunnen bewaren, maar de voordelen van het gebruik van AMS technologie om dergelijke informatie op een geheugen kaart te bewaren zijn uniek vanwege de extra mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de rechtstreekse overdracht van opgeslagen informatie, wat het werken in situaties waarin meerdere gebruikers verschillende apparatuur gebruiken, kan verbeteren.

De eerste producten die ActiveMemory technologie ondersteunen zijn de Lexar Professional CompactFlash kaarten, de nieuwe Lexar Professional Firewire en USB 2.0 card readers alsmede Photo Mechanic 4.5 professionele fotobeheer-software dat door Lexar wordt gedistribueerd.

Bij AMS spelen de Professional CompactFlash kaarten die gebruikersvoorkeuren en apparatuurinformatie op een beveiligde plaats op de kaart bewaren, een centrale rol. Deze instellingen kunnen uitsluitend door het apparaat zelf worden gewijzigd en worden gebruikt om meerdere ActiveMemory-ondersteunde producten binnen eenzelfde systeem automatisch in te stellen. De instellingen worden altijd bewaard, ook als de kaart opnieuw geformatteerd wordt of andere bestanden van de kaart worden verwijderd, omdat de ActiveMemory informatie buiten de standaard Dos bestandsstructuur wordt opgeslagen.

"ActiveMemory zal in eerste instantie in onze CompactFlash productenreeks worden toegepast, maar wij voorzien in de toekomst een veelvoud aan toepassingen voor digitale fotografie in de consumentenmarkt en voor andere producten in de consumenten elektronica" aldus John Omvik, directeur professional product marketing van Lexar.

"ActiveMemory zou bijvoorbeeld de afdrukvoorkeuren en informatie over de eigenaar kunnen bewaren, waarmee kan worden bijgedragen aan een verdere automatisering en stroomlijning van het afdrukproces in winkel of kiosk. Ook kunnen dia voorkeurinstellingen voor TV en de toegewezen 'slots' op de gebruikerskaart worden opgeslagen waarop ook reeds de standaardinstellingen van verschillende software applicaties staan" voegde hij toe.

De evolutie van de mogelijkheden van AMS gaat verder dan het gebied van digitaal beeld en komt binnenkort ook beschikbaar voor mobiele telefoons, printers en draadloze netwerken. Praktisch alle hardware dat flash geheugenkaarten ondersteunt kan profiteren van het veilig opslaan van gebruikersinformatie en voorgeprogrammeerde instellingen op een afgeschermd gebied van de kaart.

AMS bevat een logo, certificeringprogramma en rechten om ActiveMemory handelsmerken te activeren. Licentienemers krijgen ook een unieke leverancierscode die hen toegang verschaft tot beveiligde delen van het geheugensysteem. Ook worden ActiveMemory licenties op royaltybasis aangeboden aan fabrikanten van digitale media producten die de voordelen van het ActiveMemory Systeem in hun producten willen verwerken.

Aanvullende informatie over deze ActiveMemory technologie is verkrijgbaar via de website www.lexar.com/activememory

Over Lexar Media
Lexar is toonaangevend in productie en marketing van flash geheugenkaarten, USB flash drives, card readers en ATA controller technologie voor de digitale fotografie, consumenten elektronica en de industriële en communicatie markten. Het bedrijf bezit ruim 78 controller en systeem patenten en stelt haar technologie in licentie beschikbaar aan bedrijven zoals Olympus, Samsung Electronics, SanDisk Corporation en Sony. Nadere informatie is verkrijgbaar via: www.lexar.com .

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - Zie hiervoor de website van www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:
Lexar Media Europe, Steve Mariott, tel: +44 1483
722290,smariott(at)lexarmedia.com
Transcontinenta, Tiedo Boertien, tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien(at)transcontinenta.nl
Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023 547 07 97, lexar(at)effect.demon.nl