Ingezonden persbericht


U.S. Robotics voortaan wireless turbo met 125 Mbps

Amsterdam, 22 december 2004 - U.S. Robotics levert zijn Wireless Turbo 802.11g producten voortaan met snelheden van 125 Mbps. Huidige bezitters van de U.S. Robotics 100 Mbps PC Card, PCI Adapter en Turbo Wireless Acces Point & Router kunnen via internet gratis een upgrade naar 125Mbps downloaden. Deze download is beschikbaar op www.usr.com/125.

De producten van U.S Robotics zoeken altijd de snelste verbinding om de beste prestaties te kunnen bieden in een heterogene netwerkomgeving: 11Mbps, 22 Mbps, 54 Mbps, 100 Mbps en nu dus ook 125 Mbps. Alle Turbo producten, die zijn gebaseerd op de geavanceerde U.S. Robotics 802.11g Accelerator technologie en chiptechnologie van Texas Instruments, maken gebruik van 'packet aggregation' gecombineerd met 'frame bursting technologie'. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de netwerkefficiëncy en het totale prestatieniveau zonder de noodzaak van 'channel bonding'.

"Wie nu een draadloze oplossing van U.S. Robotics aanschaft, weet zeker dat hij 125 Mbps capaciteit in huis haalt. Met deze uitbreiding nemen ook de standaardprestaties van 802.11g met maar liefst 25% toe", zegt Ute Kroboth, Region Manager Nothern Europe bij U.S. Robotics.

Om in alle omstandigheden de snelste datastroom te garanderen zijn de U.S. Robotics 802.11g Wireless Turbo producten volledig compatibel met draadloze apparatuur die werkt met 54 Mbps 802.11g, 22 Mbps 802.11b en 11 Mbps 802.11b. Ieder apparaat kan gegarandeerd veilig en onafhankelijk een verbinding tot stand brengen met de voor dat apparaat hoogst mogelijke snelheid, binnen elke combinatie van 802.11g en 802.11b apparatuur. In tegenstelling tot andere hogesnelheidstechnologie optimaliseert U.S. Robotics de netwerkcapaciteit door alle snelheid bijeen te brengen in één kanaal. Hierdoor kunnen bestanden sneller worden uitgewisseld tussen gebruikers van verschillende netwerken.

Product- en gemiddelde verwachte winkelprijs-overzicht U.S. Robotics 802.11g Wireless Turbo:


* U.S. Robotics Wireless Turbo ACCESS POINT & Router (Model USR808054) 89 euro (incl. BTW) Ideaal wanneer verschillende computers gebruikmaken van een snelle ADSL- of kabelverbinding met internet, gegevensbestanden, muziek en games. De router is vier producten in één: access point, 4-poorts Ethernet switch, router en firewall.


* U.S. Robotics Wireless Turbo PCI Adapter (Model USR805416) 49 euro (incl. BTW) Voor de draadloze verbinding tussen een desktopcomputer en een compleet netwerk. Dankzij de ingebouwde Site Survey is het dichtstbijzijnde access point snel gevonden en verloopt de draadloze netwerkconfiguratie bijzonder eenvoudig.


* U.S. Robotics Wireless Turbo PC Card (Model USR 805410) 49 euro (incl. BTW) Mobiele gebruikers kunnen overal beschikken over netwerkfunctionaliteit en altijd toegang krijgen tot e-mail, gedeelde bestanden en internet. En dankzij het uniek lage energieverbruik van de PC Card kan de laptop langer online blijven.

In vergelijking met standaard 802.11g producten bieden de U.S. Robotics 802.11g Wireless Turbo producten hogere snelheden, betere beveiliging en grotere compatibiliteit. De ongecompliceerde veelzijdigheid van deze producten vereenvoudigt het opzetten van een draadloos netwerk - al dan niet in combinatie met een bestaand vast netwerk - zonder kostbare investeringen in infrastructuur. De unieke modulaire SecureStack behuizing van U.S. Robotics netwerkapparatuur is uiterst compact, waardoor zowel gebruikers van huisnetwerken als kleine tot middelgrote ondernemingen hun netwerk geleidelijk kunnen uitbreiden met een hele reeks netwerk- en breedbandapparatuur van U.S. Robotics.

Over U.S. Robotics
U.S. Robotics is al dertig jaar wereldleider in internettoegang met de beste en meest innovatieve modems. U.S. Robotics levert netwerkproducten, vast en draadloos, DSL-modems voor breedbandtoegang en analoge modems voor thuis en in kleine kantoren. Het bedrijf werkt samen met belangrijke spelers in de branche en met aanbieders van nieuwe technologie om connectiviteitsoplossingen aan te bieden via een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Voor meer informatie over het bedrijf en zijn producten: www.usr.com.

Meer informatie:
Vries Strookman
Pleon Amsterdam
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com