Gemeente Hulst


Persbericht - 22.12.2004

Wijkraad Hulster binnenstad in oprichting.

Daar er al geruime tijd geen wijkraad meer actief was in de Hulster binnenstad, deed de gemeente in oktober 2004 de oproep aan alle inwoners van de binnenstad om een nieuwe wijkraad op te richten. Belangstellenden die bereid waren mee te werken aan deze frisse nieuwe start werden opgeroepen zich te melden bij de gemeente.

In totaal reageerden 30 personen op de oproep. Zij werden allen uitgenodigd voor een oriënterend gesprek, hetgeen plaatsvond op 21 december 2004. Tijdens deze bijeenkomst in het stadhuis waren uiteindelijk 22 personen present. Na een voorstelrondje, werd het belang van een wijkraad uiteengezet door wethouder Ben Pauwels. De rol van een wijkraad als klankbord werd daarbij nadrukkelijk belicht. Vervolgens werd gesproken over de structuur en de werking van een wijkraad. Tenslotte werden de vervolgstappen doorgenomen. De rol van de gemeente in de totstandkoming van de nieuwe wijkraad binnenstad is ondersteunend en motiverend.

In de maand januari 2005 vindt een 2e bijeenkomst plaats. Het centrale doel hierbij zal zijn te komen tot de formering van een dagelijks bestuur voor de wijkraad.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl