AUDAX
http://www.audax.nl

AKO opent tweede verkooppunt in Lounge 1 op Schiphol

Op donderdag 16 december 2004 heeft AKO de deuren van haar nieuwe boekwinkel geopend. Het betreft een compleet nieuwe winkel op een steenworp afstand van de op 8 oktober jl. geopende grootste nieuws- en tijdschriftenwinkel in Nederland: News en Books (200m2) in de nieuwe uitbreiding van Lounge 1 op luchthaven Schiphol. Dit is het winkelgebied achter de paspoort- of ticketcontrole voor passagiers reizend naar de meeste Europese bestemmingen. Met de nieuwe winkel is het aantal AKO winkels op Schiphol gegroeid naar twaalf. De nieuwe winkel is een uniek concept op de Nederlandse markt. Naast managementboeken en Engelse literatuur zal deze winkel zich vooral richten op tijdschriften en kranten voor de zakelijke reiziger; het assortiment is volledig afgestemd op deze doelgroep.

AKO heeft 12 winkels op Schiphol en zal binnen enkele maanden een nieuwe winkel openen op Schiphol Plaza, het grote overdekte plein vóór de paspoortcontrole op Amsterdam Airport Schiphol. De winkel op Schiphol Plaza zal een beperkte omvang hebben en opgezet worden als een traditionele kiosk.

AKO maakt deel uit van het Audax-concern. Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden dagelijks grote hoeveelheden tijdschriften, buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen, ontvangen en verzonden.

(einde persbericht)