Gemeente Roermond

Aanpak auto-inbraken in Roermond

de autohangers De afdeling Stadstoezicht van de gemeente Roermond en de politie hebben in 2004 de handen in elkaar geslagen in de strijd tegen auto-inbraken in Roermond. In 2003 werd er 1100 keer aangifte gedaan van auto-inbraak. Daarom zullen er de komende tijd nieuwe gerichte controles plaatsvinden waarbij de gemeente Roermond automobilisten bewust probeert te maken van het feit dat ze hun auto veilig achter moeten laten.

In wijkveiligheidsplannen van de gemeente Roermond wordt de aanpak van het aantal auto-inbraken als speerpunt genoemd. Uit de politiemonitor en wijkhoorzittingen is gebleken dat inwoners auto-inbraken als een buurtprobleem ervaren. Daarom vinden er regelmatig acties plaats om automobilisten te attenderen op het verschijnsel auto-inbraken. Onder de noemer "klinken poetsen" proberen medewerkers van de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Roermond automobilisten bewust te maken van eventueel slecht afsluitgedrag en het (in het zicht) achterlaten van waardevolle spullen.

Binnenkort zullen de preventieve controles anders van opzet zijn. De afdeling Stadstoezicht zal tijdens de gerichte controles automobilisten die hun auto netjes achterlaten belonen met een herbruikbare gele anti-inbraakhanger met de tekst: "Let op! In deze auto liggen géén waardevolle spullen". Door de anti-inbraakhanger voortaan bij het verlaten van de auto zichtbaar achter te laten, kunnen automobilisten laten blijken dat ze zich bewust zijn van het veilig achterlaten van hun auto.

De anti-inbraakhangers zijn ook gratis af te halen bij de stadswinkel in het stadhuis van Roermond, het veiligheidsloket van de afdeling Stadstoezicht aan de Slachthuisstraat en het politiebureau aan de Andersonweg 50 in Roermond.
* Kijk hier voor de verschillende routebeschijvingen

Publicatiedatum: 22.12.2004 Bijgewerkt: 22.12.2004