Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 22 december 2004

Kerstprogramma op nationale televisie Turkije

AMERSFOORT - Een kerstprogramma dat is geproduceerd door TURK-7 wordt deze kerstperiode twee keer uitgezonden door een nationale televisiezender in Turkije. Dat meldt Stichting 3xM te Amersfoort, die haar expertise en ervaring rond christelijke televisie ter beschikking stelt aan de medewerkers van TURK-7.

In Turkije wordt Kerst vaak gezien als een nieuwjaarsfeest. De afgelopen jaren zijn kerstbomen, versieringen en de kerstman steeds populairder geworden, vooral in de grote steden. Het kerstprogramma, dat is gemaakt door Turkse christenen, brengt in beeld hoe diverse kerken in Turkije Kerst vieren en maakt duidelijk wat de betekenis en de relevantie van dit feest is.

TURK-7 is een samenwerkingsverband van twintig internationale en lokale christelijke groepen, dat tv-programma's produceert voor Turkssprekende kijkers in de hele wereld. Deze programma's geven een christelijke visie op diverse onderwerpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse programma-formats.

"Van de bijna zeventig miljoen Turken is 0,1 procent christen", zegt 3xM-directeur Martien Timmer. "Gezien het zeer geringe aantal christenen in dit land, is het een wonder dat deze Turkse christelijke tv-organisatie tot stand is gekomen en nu tot productie kan overgaan."

3xM, opgericht in 1980, ondersteunt diverse christelijke televisieorganisaties in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. Info: www.3xm.nl

Noot voor de redactie (