Gemeente Breda

Handhavingsprogramma 2005 vastgesteld

Burgemeester en wethouders hebben het Handhavingsprogramma Breda 2005 vastgesteld. Het programma is een keuze uit het geheel aan handhavingsactiviteiten van de gemeentelijke afdelingen Milieu, Bouw- en Woningtoezicht, Vergunningverlening & Handhaving, Stadstoezicht, de Centrale Afdeling Juridische Zaken en van de Brandweer.

Het Handhavingsprogramma Breda 2005 is een voortzetting van het programma voor 2004 met het belangrijke verschil dat het aantal taakvelden is uitgebreid en er een verdiepingsslag is gemaakt. In tegenstelling tot 2004, toen het accent lag op controle op de naleving van de regels in inrichtingen en gebouwen en bij evenementen, worden in 2005 álle handhavende taken van de betrokken afdelingen meegenomen. Er zal het komend jaar ook meer aandacht besteed worden aan de overlast op straat en aan de overlast die veroorzaakt wordt door de verkoop van soft- en harddrugs vanuit koffieshops en particuliere panden. En evenals in 2004 houden gemeente en externe handhavingspartners in 2005 wederom een aantal gezamenlijke handhavingsacties.

Met het nieuwe programma is een volgende stap gezet in de richting van het uiteindelijke doel: één gemeentebreed handhavingsbeleid en programma, waarin alle gemeentelijke handhavingsactiviteiten en de gekozen prioriteiten duidelijk zijn en beleid, procedures, informatiestromen en activiteiten op elkaar zijn afgestemd.

Breda, 22 december 2003