Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines kondigt Southampton aan als nieuwe bestemming vanuit Brussel

Rotterdam, 22 december 2004 - VLM Airlines kondigt een verdere uitbreiding van haar netwerk aan met de lancering van een nieuwe route van Brussel naar Southampton. De zakelijke luchtvaartmaatschappij zal vanaf maandag 10 januari 2005 twee vluchten per dag aanbieden en één vlucht op zondag. Met deze stap verstevigt VLM Airlines haar aanwezigheid op de markt tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Momenteel zijn er op werkdagen naar London City al zes vluchten vanuit Antwerpen en vijf vanuit Brussel.

Southampton is, na Londen, de grootste stad in het zuidoosten van Engeland, met in totaal 600.000 inwoners. De belangrijkste economische sectoren in deze regio zijn de media, financiële diensten, scheepsbouw en defensie. De aanwezigheid van multinationals zoals Ford, British American Tobacco, P&O en Philips versterkt haar economische positie (in de groeistatistieken van het BNP per regio staat deze regio op de vierde plaats in de UK). De universiteitsstad is ook bijzonder trots op de bruisende kustactiviteit en heeft als bijkomende troef haar ligging vlakbij New Forest, het eiland Wight en de vroegere Engelse hoofdstad Winchester. Southampton is tevens de grootste havenstad van de UK.

Southampton Airport heeft uitstekende transportverbindingen, met de autosnelweg op amper één kilometer afstand en een treinstation op nauwelijks 50 meter van het luchthavengebouw. De viering van haar 10e verjaardag als "nieuwe" luchthaven van Southampton, was het begin van een spectaculaire groei. In het Verenigd Koninkrijk bezet Southampton Airport de 13e plaats met meer dan 25 lijnvluchten. De European Regional Airline Association (ERAA) bekroonde Southampton onlangs met de award 'Luchthaven van het jaar 2004/2005', mede dankzij de 73% stijging in passagiersaantallen dit jaar.

David Cumming, Managing Director van Southamption Airport, stelt: "Wij zijn bijzonder trots om VLM Airlines te mogen verwelkomen op onze luchthaven. Hun uitstekende punctualiteit en betrouwbaarheid past perfect binnen de strategie van onze luchthaven aangezien zowel VLM Airlines als Southampton Airport een hoog niveau van dienstverlening garanderen."

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines verklaart: "De route van Brussel naar Southampton is volledig in lijn met ons bestaand aanbod waarbij wij onze zakenreizigers een snelle en efficiënte manier van reizen aanbieden. We staan bekend voor onze all-inclusive on board service en onze vriendelijke bemanning. Ook blijft onze punctualiteit, volgens gegevens van de 'UK Civil Aviation Authority', de hoogste score behalen van alle luchtvaartmaatschappijen die van en naar het Verenigd Koninkrijk vliegen, met 91% van al onze vluchten die op tijd vertrokken. We weten dat deze pluspunten erg worden gewaardeerd door de zakelijke markt in zowel België als de regio Southampton."

Southampton Airport past ook goed in het profiel van andere luchthavens waarvandaan VLM Airlines vliegt, omwille van snelle en efficiënte in- en uitstapprocedures en een korte check-in tijd van 20 minuten voor het vertrek.

Vluchtschema Brussel - Southampton
Vluchtnummer Vertrek Aankomst Vluchtdagen VG143 0710 0735 MA DI WO DO VR

VG147 1800 1825 MA DI WO DO VR ZO

Vluchtschema Southampton - Brussel
Vluchtnummer Vertrek Aankomst Vluchtdagen VG144 0755 1015 MA DI WO DO VR

VG148 1850 2110 MA DI WO DO VR ZO

Info tarieven
Laagste economy tarief: ¤160 retour + ¤52 belasting en onkosten Economy tarief: ¤640 retour + ¤52 belasting en onkosten Business class tarief: ¤710 retour + ¤59 belasting en onkosten

Deze tarieven zijn op basis van de beschikbaarheid. Tarieven en belasting kunnen variëren.

De nieuwe dienstverlening start op maandag 10 januari 2005, maar boekingen kunnen alvast worden gemaakt via de lokale reisagent of via het VLM Call Center: +32 (0)3 287 8080 of +44 (0)207 476 6677.

Over VLM Airlines

VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Liverpool, Luxemburg, Manchester en Jersey met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Brussel en Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2003 voor de zesde keer op rij winst en heeft 330 personen in dienst. Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com

VLM Airlines
William Vet, Regional Manager
VLM Airlines Nederland
Tel. (010) 415 77 77
E-mail: william.vet@flyvlm.com

Sterk Werk Communicatie
Maarten Klapwijk, junior consultant
Tel. (010) 456 78 49 / 06 247 50 777
E-mail: maarten.klapwijk@sterkwerk.nl