2e persbericht van vrijdag 24 december 2004

Eindhoven 24-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt drugs in beslag

Rechercheurs van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van de politie in Eindhoven hebben dinsdag in woningen in de Jan van Capellelaan en de Wenckenbachstraat ruim een kilogram speed, 240 gram hasj, 85 XTC pillen, ruim 70 gram amfetamine, verpakkingsmaterialen en versnijdingsmateriaal in beslag genomen. Er zijn een 21-jarige Eindhovenaar en een 23-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Zij worden verdacht van het dealen van en in bezit hebben van harddrugs. De twee zijn in verzekering gesteld en vrijdag (vandaag) voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s-Hertogenbosch. De zoekingen in de woningen waren een onderdeel van een rechercheonderzoek naar de handel in harddrugs. De politie sluit verdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Eindhoven: Getuigen overval gezocht

De politie in Woensel-Noord is op zoek naar mensen die donderdagochtend rond 9.30 uur getuige zijn geweest van de overval op het postagentschap aan het Biarritzplein (zie 2e persbericht van 23 december). Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte kort na de overval zijn bivakmuts heeft afgedaan. De politie zoekt nu mensen die de man (zonder bivakmuts) hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Woensel-Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreigen ex-vrouw

Een man van 48 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagochtend rond 6.00 uur aangehouden voor de woning van zijn 42-jarige ex-vrouw in Eindhoven-Woensel-Zuid. Hij zou de vrouw met de dood hebben bedreigd. Ook had hij de ruit naast de voordeur van de woning ernaast vernield. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Drie hennepkwekerijen ontdekt

De politie heeft vrijdag in drie woningen in Helmond hennepkwekerijen ontdekt. In een huis aan de Mgr. Swinkelsstraat stonden ongeveer 450 planten, in een huis aan de Marslaan ongeveer 650 planten en in een huis aan de Breitnerlaan ongeveer 200 planten. In alle gevallen is ook kweekapparatuur gevonden en in beslag genomen. Alle planten en de apparatuur wordt vernietigd. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Burgemeester van Houtlaan zijn vrijdag tussen 11.00 en 13.15 uur 35 overtredingen geconstateerd. Er werden 1088 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u waar 50 km/u gereden mag worden.

Someren: Dodelijk verkeersongeval

Vrijdagmorgen rond 8.45 uur is een 49-jarige man uit Someren om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Nieuwendijk. Het slachtoffer is met zijn motor door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt, een verkeersbord geraakt en daarna een lantaarnpaal. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval en sluit niet uit dat de man tijdens de rit onwel is geworden.

De Kempen: Controle fietsverlichting

De politie heeft vrijdagmorgen tussen 7.30 en 9.00 uur op verschillende plaatsen in de Kempen verkeerscontroles gehouden. Er werd speciaal gelet op fietsverlichting. Er zijn 34 fietsers op de bon gezet omdat het licht op hun rijwiel niet in orde was.

Veldhoven: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Alvenberg zijn een portemonnee met geld en enkele sieraden weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 7.30 en 21.00 uur. De achterdeur van de woning is opengebroken.