Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht 26-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Overval

WOERDEN Vrijdagavond is rond 18.45 uur een 58-jarige inwoner van Nieuwerbrug overvallen door een onbekend gebleven persoon. De man wilde op de Westdam geld storten bij een kluis. De man werd door een overvaller bedreigd met een mes en eiste geld. De overvaller ging er met een geldbedrag vandoor.

De overvaller heeft vermoedelijk bij de hoek van de Oostsingel met de Westdam op de uitkijk gestaan en is weggevlucht in de richting van de Zandwijksingel.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen contact op te nemen met de recherche van district Rijn & Venen via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de verdachte luidt als volgt: Licht getinte huidskleur, leeftijd: 18 24 jaar, 1.80 cm lang, smal gezicht en slank postuur. De dader droeg een zwarte jas met capuchon en donkerkleurige broek.

Babbeltruc

BREUKELEN - Vrijdagavond zijn twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden nadat zij op de Schepersweg een geldbedrag hadden gestolen. De twee belden aan bij een 82-jarige bewoner en ontfutselden hem middels een smoes een geldbedrag. De politie kon op basis van getuigenverklaringen de identiteit van de twee achterhalen en nam ze mee naar het politiebureau. Daar zijn de twee inwoners van Breukelen in verzekering gesteld. Na verhoor konden de twee het bureau weer verlaten. Het tweetal is opgehaald door hun ouders. De ouders van de jongens hebben het ontfutselde geldbedrag vergoed.