Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 26-12-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Aanhoudingen inbraak antiekzaak

DE BILT De politie heeft op 14 en 16 december twee personen aangehouden op verdenking van een inbraak in een antiekzaak aan de Hessenweg.

Tussen dinsdag 30 november 16.30 uur en woensdag 1 december 10.30 uur vond een inbraak plaats in een antiekwinkel aan de Hessenweg. De verdachten hadden een grote hoeveelheid kunstvoorwerpen en antiek weggenomen.

Na onderzoek trof de politie de gestolen goederen aan in een woning aan de Waterman in Bilthoven. Hierop heeft de politie de 35-jarige bewoner aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak. Ook werd een 32-jarige vrouw aangehouden op verdenking van heling. Bijna alle gestolen goederen zijn terecht.

De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Uitslaande brand

MAARTENSDIJK- Op vrijdagavond ontstond er brand in een schuur gelegen aan de Hondsdraf. Omstreeks 11.30 uur kwam de melding binnen dat er vlammen uit de schuur kwamen. In de schuur stond een caravan en enkele gasflessen. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat er grote schade aan de scheur ontstond. De politie heeft een vermoeden van brandstichting en heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal uit kerk
ZEIST- Op kerstavond werd een man aangehouden nadat hij een tas uit een kerk had gestolen. Omstreeks 23.30 uur was de kerstmis afgelopen in een kerk aan de 1e Dorpsstraat. Een 16-jarig meisje uit Zeist was nog wat aan het napraten en had haar tas op een kerkbank gezet. Plotseling zat ze dat een man via de zij-ingang van de kerk naar binnenkwam en haar tas wegnam en naar buiten rende. De politie werd gewaarschuwd en ging samen met de vader van het meisje op onderzoek uit. In de omgeving van de kerk kon de verdachte, een 26-jarige man uit Zeist, worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.