Politie Zuid-Holland-Zuid

26/12 weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

26-12-2004 - Persberichten district II

VERDACHTE INBRAAK
ALBLASSERDAM Op vrijdagochtend 24 december is een 31-jarige Alblasserdammer aangehouden aan de Rijnstraat. Agenten zagen hem lopen en omdat hij gesignaleerd stond, werd hij aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de inbraak die op 21 juni heeft plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Kelvinring te Alblasserdam. Daarbij werd toen een bedrijfsauto gestolen, die later bij een verkeersongeval in België betrokken was en daar werd teruggevonden. De verdachte is na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

FLATSCREEN GESTOLEN
ALBLASSERDAM Vrijdagochtend vroeg, 24 december, is bij een restaurant aan de Kelvinring te Alblasserdam een flatscreen tv gestolen. Deze is alleen voor reclameboodschappen geschikt, maar niettemin vond de inbreker het de moeite waard om de ruit van het restaurant in te trappen. De technische recherche onderzoekt de plaats van het delict.

RIJBEWIJS KWIJT
GIESSENBURG Vrijdagochtend 24 december bleek een 39-jarige man uit Arkel al in feeststemming te zijn, wat bleek uit zijn alcoholpromillage: 1265 ugl. Hij kreeg een rijverbod van maar liefst 17 uur, en kon zijn rijbewijs inleveren. Hij was betrapt op de Bovenkerkseweg te Giessenburg.
GORINCHEM Vrijdagmiddag 24 december is een 23-jarige scooterrijder uit Meteren gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Arkelsedijk. Bovendien mocht hij zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel gedronken had. De man reed, samen met een 18-jarige man uit Gorinchem, op de Arkelsedijk en ging in een bocht onderuit. Hierbij brak hij zijn enkel. Bij de blaastest blies hij boven de streep. Hij heeft een bloedtest ondergaan om het exacte alcoholpromillage te bepalen. Hij is na verhoor heengezonden.
SLIEDRECHT Een 25-jarige man uit Sliedrecht is op zaterdagmorgen 25 december aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed op de Thorbeckelaan toen hij door surveillerende agenten gecontroleerd werd op alcoholgebruik. Hij blies ver boven de streep en werd aangehouden. Op het bureau bleek de man 680 ug/l in zijn bloed te hebben en werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij is na verhoor heengezonden.

AANRIJDING
HEI EN BOEICOP Zaterdagavond 25 december is een 41-jarige vrouw uit Leerbroek gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed op de Heicopperweg en kwam op de kruising met de Kanaaldijk in botsing met de auto van een 25-jarige man uit Leerdam. Hierbij raakte de auto van de 25-jarige man van de weg en kwam terecht tussen de dijk en een woonhuis. De man raakte niet gewond. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, waar een gekneusde schouder en een hersenschudding geconstateerd werden. Beide autos waren total-loss. Ook het huis had schade opgelopen van de aanrijding. De weg is enkele uren afgesloten geweest voor sporenonderzoek van de dienst RVO (Regionale Verkeersondersteuning). Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRAND
LEERDAM Zaterdagavond 25 december brak er brand uit in een schuur aan de Berkstraat in Leerdam. Bij deze middelgrote brand is waarschijnlijk asbest vrijgekomen. Het materiaal is enkele tientallen meters rondom de schuur terecht gekomen. Om veiligheidsredenen is het gehele gebied afgezet met veiligheidslint. Omwonenden zijn middels een brief geïnformeerd over de mogelijke gevaren. De milieudienst verricht metingen en zal er voor zorgdragen dat de asbest verwijderd wordt. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand. Tegen de eigenaar van de schuur wordt proces verbaal opgemaakt.

VALSE NAAM
SLIEDRECHT Zondagmorgen 26 december is een 19-jarige man uit Sliedrecht aangehouden omdat hij een valse naam opgaf aan agenten die hem een bekeuring wilde geven. De man werd door agenten gezien terwijl hij zijn behoefte deed in de portiek van een woning aan de Stationsweg. Toen zij de man hiervoor wilden bekeuren, gaf de man een valse naam op. Hierop namen de agenten de man mee naar het bureau om zijn werkelijke identiteit te kunnen bepalen. Op het bureau bleek dat de man eerder op de avond ook al een bekeuring had gekregen voor het negeren van een rood verkeerslicht. Hij verklaarde onder invloed van alcohol enigszins overmoedig geraakt te zijn en gaf daarom een valse naam op. Op het politiebureau gaf hij direct zijn juiste personalia op. Hij is naar verhoor heengezonden.