Gemeente Hoorn


Ondertekening intentieverklaring belangrijke stap vooruit in ontwikkeling binnenstadsmanagement

Persbericht d.d.: 16 december 2004

Op maandag 20 december wordt in het Westfries Museum de intentieverklaring binnenstadsmanagement ondertekend. Dit is een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van het binnenstadsmanagement. De partijen die ondertekenen zijn de Gemeente Hoorn, de Stichting Stad Hoorn, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hoorn, Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en VVV Noord-Hollands Schiereiland Midden. Met de intentieverklaring bevestigen de partijen het gezamenlijk draagvlak voor binnenstadsmanagement en het verbeteren van de onderlinge samenwerking.

Uit ervaringen van andere gemeenten is gebleken dat binnenstadsmanagement leidt tot een duidelijke verbetering van de aantrekkingskracht en het economisch functioneren van de binnenstad. Dit wordt bereikt door bijvoorbeeld gezamenlijke promotie van de binnenstad, kwalitatieve verbetering van het winkelbestand en het vergroten van de veiligheid.

Bruggenbouwer
In de intentieverklaring staat onder andere dat het binnenstadsmanagement uiterlijk 1 juli 2005 van start gaat. Voor de voorbereidingsfase hebben burgemeester en wethouders EUR 43.000,- beschikbaar gesteld. Van dit geld wordt onder andere een "bruggenbouwer" of "kwartiermaker" ingehuurd. Het accent van diens werkzaamheden ligt op het afnemen van interviews en het voeren van gesprekken met individuele ondernemers en het uitwerken van de organisatieopzet. Ook houdt hij of zij zich bezig met het opstellen van een jaarplan inclusief begroting, een financieringsplan en een communicatieplan. De bruggenbouwer verricht werkzaamheden onder regie van de begeleidingsgroep. Die groep bestaat uit afgevaardigden van de deelnemers aan het binnenstadsmanagement.
---