Travel Unie International Nederland N.V.

Natuurramp treft vak ...
Natuurramp treft vakantiegangers in Azië

De natuurramp van zondagmorgen 26 december 2004 heeft grote gevolgen te weeg gebracht voor vakantiegangers in Azië. De enorme vloedgolven na de aardbeving in de Indische oceaan hebben in bijna alle toeristische gebieden van de omringende landen enorme schade veroorzaakt. De toeristische oorden op Sri Lanka, de Malediven en in West-Thailand zijn het meest getroffen. Maleisië is slechts gering geraakt. En in Goa (Zuid-India) zijn er geen gevolgen van deze natuurramp. Op Sumatra en in de overige landen rond de Indische oceaan zijn momenteel geen reizigers van ons reisconcern. Het Calamiteitenteam van Arke, Holland International en KRAS is sinds zondag volop bezig om de getroffen gasten zo goed mogelijk bij te staan.

Zowel gasten van Arke als Holland International zijn direct betrokken bij de gevolgen van deze natuurramp. De meeste gasten van KRAS waren op rondreis over Sri Lanka en hebben weinig gemerkt van de natuurramp. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het repatriëren van alle gasten van Arke, Holland International en KRAS vanuit Sri Lanka. Rond het middaguur van maandag 27 december zal een speciaal vliegtuig van HollandExel naar Sri Lanka vliegen. Aan boord zijn twee begeleiders namens TUI Nederland. Het vliegtuig zal in de ochtend van dinsdag 28 december op Sri Lanka aankomen en de gasten zo snel mogelijk aan boord nemen. Vervolgens wordt weer naar Nederland teruggevlogen. Verwacht wordt dat de gasten dinsdagavond in Nederland zullen aankomen. Over repatriëring vanuit de Malediven en Phuket in Thailand is op dit moment nog niets bekend.

Voor consumenten is een informatienummer geopend op het telefoonnummer 053-4880770. Dit nummer is de komende dagen steeds 24 uur per dag bemand. Ook kan men desgewenst nog de ANWB Alarmcentrale bellen op telefoonnummer 070-3145151.

Deze noodsituatie valt volgens de Calamiteitencommissie onder de regels van het Calamiteitenfonds. Aan de hand van de feitelijke omstandigheden in de getroffen gebieden en plaatsen zal telkens worden vastgesteld of en waar sprake was van uitkeringsvatbare situaties.