Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen-man verwond met blikopener,verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 28-12-2004

De politie van Wageningen heeft maandagavond bij een flatwoning aan de Riemsdijkstraat een 44-jarige man uit die stad aangehouden wegens mishandeling. De Wageninger wordt ervan verdacht een 26-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld met een blikopener. Omstreeks half zes waarschuwden buurtbewoners de politie nadat ze gezien hadden dat er bij de flat zou worden gevochten. Agenten troffen daarop even later het 26-jarige slachtoffer op straat aan met een bebloed gezicht. De man verklaarde zojuist te zijn geslagen met een blikopener. Daarbij wees hij de 44-jarige Wageninger aan die de verwondingen zou hebben toegebracht. De 44-jarige man werd hierop aangehouden. De verdachte verklaarde later dat het 26-jarige slachtoffer hem bij zijn woning had lastig gevallen. Nadat hij het slachtoffer de woning had uitgewerkt ontstond er op straat een worsteling. De verdachte Wageninger ontkende echter te hebben geslagen. De blikopener, waarmee geslagen zou zijn, werd door de agenten aangetroffen in de handen van het slachtoffer. Het slachtoffer en de verdachte bleken wel bekenden van elkaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 28-12-2004

Een 43-jarige Edenaar is maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Proosdijerveldweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd even na zes uur aangereden door een 21-jarige automobilist en plaatsgenoot. Dat gebeurde ter hoogte van de kruising met de Billitonlaan. Volgens de politie zou de Edenaar, terwijl hij op de fiets reed, geen voorrang hebben verleend aan de automobilist toen hij vanaf de Billitonlaan de kruising op reed. Als gevolg van de aanrijding liep de Edenaar vermoedelijk enkele gebroken ribben op. De man is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - snelheidscontrole Apeldoornseweg

Publicatiedatum: 28-12-2004

Bij een snelheidscontrole op de Apeldoornseweg in Otterlo zijn maandag 34 bestuurders geflitst die te hard reden. Het verkeershandhavingsteam controleerde tussen 07.30 en 13.30 op die weg. In die periode passeerden 1320 bestuurders de controle. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/u. Op de Apeldoornseweg mag maximaal 80 gereden worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---