Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 december 2004

Aanhouding met gestolen fiets

Man aangehouden die gestolen fiets in zijn bezit heeft

Almelo

Surveillerende politiemensen zagen dinsdagmorgen 28 december om ongeveer 01.40 uur een man op een damesfiets rijden op de Ootmarsumsestraat in Almelo. Hij werd aangesproken en bij controle bleek dat de fiets waarop hij reed als gestolen gesignaleerd stond. De fiets bleek tussen 12 en 14 september jl. te zijn gestolen aan de Parallelweg bij het NS Station in Almelo. De 55 jr. eigenaresse uit Wierden,had daar destijds aangifte van gedaan. De man, een 32 jr. Almeloer, is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is opgesloten. In de loop van de dinsdag is hij in verzekering gesteld en zal in verband met het zijn van stelselmatige dader bij justitie worden voorgeleid. (04-158946)

Aangehouden met softdrugs

Man aangehouden die meerdere zakjes met softdrugs in zijn bezit heeft

Almelo

Surveillerende politiemensen zagen maandagmiddag 27 december om ongeveer 13.45 uur een auto rijden met achter het stuur een voor hen bekende drugsdealer, een 35 jr. Almeloer. Het was bekend dat deze 35 jr. regelmatig softdrugs verkocht aan jeugdigen. Hierop is de 35 jr. op de Ootmarsumsestraat in Almelo een stopteken gegeven, waaraan hij voldeed. Hem werd medegedeeld dat in het kader van de opiumwet een onderzoek in de auto zou worden ingesteld. Uit eigen beweging gaf de 35 jr. al aan dat de drugs in een zwart tasje zaten die tussen de rugleuningen van de voorstoel van de auto lag. In dit tasje werd inderdaad een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Verder werd in de auto niets gevonden. De 35 jr. werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld en opgesloten. In het tasje uit de auto zaten meerdere zakjes met weed, in totaal 95,6 gram en ruim 10 gr. vermoedelijk hasj. Bij controle in zijn woning, waar met toestemming van zijn 33 jr. vriendin werd gekeken, werd nog een emmer met daarin meerdere zakken met weed aangetroffen en ook in beslag genomen. (04-158739)

Vuurwerk in garagebox

Zes 100.000 klappers in garagebox aangetroffen en in beslag genomen

Almelo

Bij controle van een garagebox aan de Achter de Molen in Almelo, werden zes dozen met in iedere doos een zogenaamde 100.000 klapper aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en tegen de 35 jr. uit Almelo afkomstige huurder van de garagebox wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde dat hij de dozen met het vuurwerk met zijn eigen auto uit België had gehaald. (04-158594)

Schieten met vuurwerkpistool

Jongen aangehouden die met vuurwerkpistool knalpatronen afschiet

Nijverdal

Surveillerende politiemensen zagen maandagavond 27 december toen ze over de Grotestraat in Nijverdal reden vanuit de richting Keizerserf een lichtflits. Toen ze polshoogte gingen nemen zagen ze een groepje jongeren staan waarvan er twee hard wegrenden. Een van de twee, een 19 jr. Nijverdaller kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Onderweg was gezien dat hij iets weggooide in de bosjes aan de Molenweg. Dit bleek later het gebruikte vuurwerkpistool te zijn wat in een tuin van een van de woningen aan de Molenweg werd teruggevonden. Het wapen is in beslag genomen en tegen de 19 jr. wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is maandagavond na verhoor weer heengezonden. (04-158879)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --