Beers Bedrijfsauto

Twee nieuwe Scania R-series voor Addink

28/12/2004

De nieuwe Scania R 340 trekker van Addink; o.a. voorzien van Scania Opticruise, het automatische schakelsysteem van Scania (klik voor grotere foto). Onlangs nam Addink Distributie B.V. uit Zutphen twee nieuwe Scania R-serie trekkers in gebruik. De beide voertuigen, met de comfortabele CR19 slaapcabine en de 340 pk/250 kW sterke 11 liter motor, zijn uitgevoerd met Scania Opticruise; Scania's automatische schakelsysteem. Aangezien Addink veel aandacht besteedt aan de chauffeurs, zijn beide voertuigen voorzien van diverse luxueuze accessoires alsmede een uitgebreid veiligheidspakket met o.a. airbag en gordelspanner. De Scania trekkers zijn afgeleverd door de Scaniavestiging te Deventer.

Addink startte zo'n 55 jaar geleden met haar gemotoriseerde transportactiviteiten. Als één van de eerste vrachtauto's werd gebruik gemaakt van een Scania-Vabis. Sindsdien heeft Addink zich ontwikkeld tot een distributiespecialist op het gebied van bouwmarkten alsmede tot een zeer professioneel verhuisbedrijf voor particulieren en bedrijven. Het werkgebied van het bedrijf omvat naast Nederland ook België en Addink beschikt over ruime op- en overslagfaciliteiten op het eigen terrein te Zutphen.

De keuze van Addink voor de nieuwe Scania R-serie trekkers is met name ingegeven door het zeer lage brandstofverbruik en goede relatie met de vestiging Deventer.

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie zo'n 3.000 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is, met een capaciteit van 150 trucks per dag, de grootste Scaniafabriek in Europa.
Met 29.100 werknemers en productiefaciliteiten in Europa en Latijns-Amerika, is Scania één van de meest winstgevende ondernemingen in deze sector. In 2003 realiseerde Scania een totale omzet van SEK 50.500 miljoen en een winst na financiële baten en lasten van SEK 4.600 miljoen. De Scania producten worden in circa 100 landen wereldwijd verkocht en circa 95% van Scania's voertuigen worden buiten Zweden verkocht

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.