Gemeente Alkmaar


Penning van verdienste voor de heer J. Donker

Alkmaar, 29 december 2004

Op woensdag 29 december om 17.00 uur reikt mevrouw drs. M. van Rossen, burgemeester van Alkmaar, de penning van verdienste in zilver van de stad Alkmaar uit aan de heer J. Donker, orthodontist bij het Medisch Centrum Alkmaar. Dit gebeurt in restaurant de Drie Kroonen, Kanaalkade 17 in Alkmaar tijdens zijn afscheidsreceptie.

De heer Donker is sinds 1968 werkzaam in Alkmaar en was de eerste orthodontist die zich in Noord-Holland Noord vestigde. Gedurende zijn loopbaan heeft hij tienduizenden patiënten behandeld die hem, behalve voor zijn professionaliteit, vooral herinneren om zijn vriendelijkheid en voorkomendheid. Kinderen en pubers die bang waren voor een "beugelbekkie" verloren hun angst door zijn rustige en vaderlijke toon.
De heer Donker stond aan de wieg van het Schisisteam, een samenwerkingsverband van verschillende medisch specialisten die patiëntjes met een gespleten lip of gehemelte behandelt. Deze kinderen staan vanaf hun babytijd tot aan hun volwassenheid onder behandeling, een ingrijpend en langdurig proces. Al deze schisispatiënten zijn dankbaar voor de begeleiding en steun die dr. Donker in dat hele proces heeft geboden.
Verder is hij medeoprichter van het Centrum voor Tandheelkundige Specialismen (CTS) binnen het MCA. Binnen het CTS worden patiënten met uitgebreide tandheelkundige problemen behandeld. Het MCA is het enige ziekenhuis in Nederland dat over een dergelijk centrum beschikt.

Sinds 1975 is de heer Donker een zeer gewaardeerd lid van de Lions Club Alkmaar en via deze club heeft hij bijgedragen aan de verbetering van de positie van minderbedeelden in onze samenleving. Op de oorkonde die hoort bij penning van verdienste staat vermeld: "als bewijs
van waardering voor zijn bijzondere verdiensten en grote inzet voor de tandheelkundige zorg in Alkmaar en de regio".

3 januari 2005