Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 29 december 2004

Start gecombineerd Galm- en Scala project in Kampen

Sinds 1998 hebben reeds vele Kamper senioren gebruik gemaakt van de unieke mogelijkheid om middels GALM (Groninger Actief Leven Model), een sport- en bewegingsprogramma voor mensen van 55 65 jaar, (weer) te gaan sporten.

In de gemeente Kampen wordt in 2005, in het kader van de breedtesport, gestart met een gecombineerd project GALM/SCALA.

Alle inwoners, die in de afgelopen drie jaren de 55-jarige leeftijd hebben bereikt en die niet (meer) sportief actief zijn, krijgen nu ook de kans om (weer) te gaan sporten. Nieuw is dat nu ook mensen met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking vanaf 45 jaar kunnen deelnemen aan een aangepast programma SCALA (Sportstimuleringsstrategie voor mensen met een Chronische Aandoening; een Leven lang Actief).

Iedereen die zich aanmeld voor het project wordt uitgenodigd voor een fittest op woensdag 26 januari 2005 in sporthal Cellesbroek. Voor deelnemers zónder een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking wordt de Groninger Fitheidstest voor Ouderen (GFO) afgenomen, terwijl voor de groep mensen mét een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking de Groninger Sportvaardigheids Test (GST) is ontwikkeld. Tijdens de fittest adviseert een arts gericht aan welk programma deelgenomen kan worden.

Het (introductie)sportprogramma duurt 12 weken, waarin elke week in een les van een uur diverse sport- en spelactiviteiten worden aangeboden. De les wordt verzorgd door een deskundige lesgever, die rekening houdt met uw wensen en mogelijkheden en de activiteiten aanpast aan het niveau van de deelnemers.

Na deze introductieperiode kunt u kiezen voor een specifieke sport of het vervolgprogramma. De opzet van dit vervolgprogramma is ongeveer hetzelfde als in de introductieperiode en duurt 30 weken.

Het belangrijkste van dit project is dat alle deelnemers (weer) plezier krijgen in het samen sporten en ontdekken wat allemaal mogelijk is.

Voor meer informatie en vragen kunt u bellen met de gemeente Kampen, contactpersoon is Jacqueline Seinen, tel. 038-3392984.