Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 29-12-2004

Veel rookoverlast door kelderbrand
COEVORDEN Een hoop brandende rommel in de kelder van een flat aan de Drostenstraat in Coevorden zorgde dinsdagavond voor veel rookoverlast en hinder. In de kelder was de rommel, mogelijk door brandstichting, gaan branden. Dit zorgde in de hele flat voor veel rook dat woningen binnendrong. Op de derde verdieping was dit zo erg dat een 20 jr. bewoonster in paniek raakte en dreigde van het balkon te springen. Door omwonende werd een ruit ingeslagen waardoor ze naar buiten kon. Niemand raakte gewond. Veel bewoners hebben rookschade. Door het bluswater was het verder overal spekglad.

Door gladheid van de weg
MEPPEL Door de gladheid botste woensdagmorgen op de Steenwijkerstraatweg in Meppel een 26 jr. vrouw uit die plaats met haar auto tegen een boom. De vrouw is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen leken niet ernstig.

ZUIDLAREN Op de Wilhelminalaan verloor in de nacht van dinsdag op woensdag een 19 jr. automobilist uit die plaats door de gladheid de controle over zijn auto. Deze belandde in de bosjes in de berm. De bestuurder raakte licht gewond en is per ambulance vervoerd naar het AZ in Groningen.

Doorrijder opgespoord door oplettende getuige
VRIES Doordat een getuige het kenteken noteerde van een auto die dinsdagmiddag op de Westerstraat in Vries een geparkeerde auto aanreed en daarna verdween, kon de politie de bestuurster daarvan opsporen en kan de benadeelde automobilist de schade vergoed krijgen. Een 53 jr. vrouw uit Amsterdam (op bezoek in Vries) botste door de gladheid met haar auto tegen de geparkeerde auto van een 26 jr. vrouw uit Vries. Ondanks dat de aangereden auto door de aanrijding ongeveer een meter verschoof achtte de vrouw het niet nodig haar gegevens achter te laten en reed ze weg. Achteraf verklaarde ze dat ze wel was uitgestapt maar geen schade kon ontdekken. De schade aan de aangereden auto bestond uit een teruggeschoven bumper en wat krassen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te krappe bocht
EMMEN - Op een kruising in de Barnar in Emmen brak dinsdagavond een 71 jr. vrouw uit die plaats haar beide benen doordat ze na een botsing met een personenauto erg ongelukkig ten val kwam. De aanrijding ontstond doordat een 19 jr. automobilist uit Nieuw Dordrecht bij het linksaf slaan de bocht afsneed en daarbij de hem tegemoetkomende vrouw op haar fiets aanreed. Ondanks de lage snelheid waarmee de auto reed kwam de vrouw toch zo ongelukkig te vallen dat ze beide benen brak. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee gewonden bij verkeersongeval
ANNEN Op de Spijkerboorsweg in Annen raakten dinsdagmiddag twee automobilisten gewond bij een aanrijding. Een 27 jr. vrouw uit Muntendam reed in verband met de gladheid langzaam richting Veendam. Een haar achteropkomende auto, bestuurd door een 29 jr. man uit Annen, schatte mogelijk de snelheid van de voor hem rijdende auto niet goed in. Door zijn snelheid en waarschijnlijk ook door de spoorvorming op de weg door sneeuwval botste hij met zijn auto in een flauwe bocht op de achterkant van de andere auto. Beide autos kwamen in de slip en belandden aan weerszijden van de weg in de berm. De gewonden zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Toezicht jongeren
HAVELTE Tijdens een controle van de jeugd die zich regelmatig met autos ophoudt op het Piet Soerplein in Havelte bekeurde de politie dinsdagavond een 19 jr. automobilist uit Darp die gevaarlijk rijgedrag vertoonde en bovendien geen gordel droeg. Ook is het kentekenbewijs van de auto van een 20 jr. jongeman uit Havelte ingenomen omdat er witblauwe flitslichtjes op waren gemonteerd wat niet is toegestaan. Zodra hij de boel heeft gedemonteerd en ingeleverd bij de politie krijgt hij het kentekenbewijs terug.

Politie is onderzoek gestart naar vernielingen
NOORDSCHESCHUT - De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen die de afgelopen tijd zijn gepleegd in een aantal leegstaande woningen aan de Jan Naardingweg en de Tramweg in Noordscheschut. Namens woningstichting Domesta, eigenaar van de woningen, is dinsdagmiddag aangifte gedaan. De schade wordt geschat op ongeveer 10.000,-. In de woningen zijn alle ruiten en meerdere deuren vernield. Kranen zijn opengezet en zelfs een gaskraan is opengezet waardoor er gevaar voor explosie ontstond. Inmiddels heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Het onderzoek wordt de komende dagen voortgezet.

Te goedgelovig
HOOGEVEEN Een garagebedrijf aan de Parmentierstraat in Hoogeveen is een auto kwijt. Een nog onbekende man kwam dinsdagmiddag in het bedrijf. Hij toonde belangstelling voor een gebruikte bestelauto en wilde daarin graag een proefrit maken. Toen de verkoper hem naar zijn rijbewijs vroeg gaf de man aan dat zijn eigen auto een stuk verderop geparkeerd stond en dat daarin zijn rijbewijs lag. De verkoper nam toen genoegen met een - naar later bleek - gestolen ANWB pas. De aspirant koper stapte in, reed weg en kwam niet terug. Het garagebedrijf deed aangifte.

Politie houdt geweldplegers aan
HOOGEVEEN Op de Brinkstraat in Hoogeveen hield de politie dinsdagavond een 25 jr. man uit Nieuw Weerdinge en een 20 jr. vrouw uit Hoogeveen aan op verdenking van mishandeling. De aanhouding ging niet zonder problemen omdat beiden zich hevig verzetten en de strijd aangingen met twee agenten. Pas nadat ze een aantal keren bespoten waren met pepperspray konden ze worden geboeid en afgevoerd naar het politiebureau. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Twee meisjes van 18 en 20 jr. uit Hoogeveen deden aangifte van mishandeling. Zij werden zonder enige aanleiding op de Brinkstraat door beide verdachten mishandeld. Ook de twee agenten die de verdachten aanhielden doen aangifte van mishandeling en bedreiging.

Onbekende man valt vrouwen lastig
DWINGELOO Twee vrouwen van 36 en 40 jr. uit Dwingeloo werden dinsdagmiddag tijdens een boswandeling op de Leeuweriksveldweg in Dwingeloo lastig gevallen door een nog onbekende man. De man haalde de vrouwen lopend in, liet zijn geslachtsdeel zien en deed oneerbare voorstellen. Uiteindelijk liep hij weer snel weg. Waarschijnlijk was de man daar met een groenkleurige auto. De vrouwen omschrijven de man als 25 tot 30 jaar, een bolle kop met heel kort haar dan wel kaal. Hij droeg een klein brilletje met ronde glazen, donkerblauw jack, kakikleurige broek en eenzelfde kleur pet.

Onderzoek aangetroffen vuurwerk Roderesch
RODERESCH In het onderzoek n.a.v. het aantreffen op maandagavond van een grote hoeveelheid vuurwerk bij o.a. een woning aan de Norgerweg in Roderesch, heeft de politie dinsdag de 22 jr. bewoner aangehouden. De man meldde zich op het politiebureau. Ook de 50 jr. bewoonster is aangehouden. Alle verdachten zitten nog vast. De 22 jr. man wordt voorgeleid voor de Rechter Commissaris. Het in beslag genomen vuurwerk is deels consumentenvuurwerk en deels illegaal vuurwerk. In totaal gaat het om 620 kg. Het politieonderzoek gaat nog door.

Verkeerscontroles
WESTERVELD Bij verkeerscontroles in de gemeente Westerveld zijn dinsdagavond drie fietsers bekeurd omdat ze de verlichting niet goed voor elkaar hadden en één 14 jr. jongen omdat hij op een bromfiets reed.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.