Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 29-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden na winkeldiefstal. Omstreeks 17.05 uur zagen surveillerende agenten een man achter een 37-jarige man aanrennen over de Achter de Kamp. Agenten hielden de mannen tegen en vervolgens bleek dat de 37-jarige man uit Amersfoort goederen had gestolen uit een winkel aan de Kreupelstraat. De bedrijfsleider had na de diefstal de achtervolging ingezet. De dief werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geweld

LEUSDEN- Op dinsdagochtend werd een agressieve man aangehouden. Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast afkomstig uit een woning aan de Vlistwijk. Toen agenten ter plaatse kwamen hoorden ze inderdaad harde muziek. De agenten stapten uit en plotseling kwam een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats uit de woning lopen. Hij had een stoelpoot in zijn hand en hij zwaaide hiermee. De agenten sommeerden de man de poot te laten vallen. Dit deed hij niet, draaide zich om en ging de woning weer in. Kort hierop kwam hij weer naar buiten met wederom de poot in zijn hand. Hij dreigde hiermee de agenten te slaan. De man luisterde niet naar de agenten en liet de poot niet vallen. Toen werd besloten de man met pepperspray te bespuiten. Hierna kon hij veilig worden aangehouden en worden vervoerd naar het bureau.

Inbrekers krijgen geen kans

LEUSDEN- Op woensdagochtend werden twee inbrekers aangehouden. Omstreeks 02.50 uur kregen agenten de melding dat er glasgerinkel was gehoord bij de winkelpassage op De Brouwerij. Agenten gingen ter plaatse en hier werd gezien dat een ruit was vernield. Op de Noorderinslag werd een auto gezien met hierin twee personen. In de auto lagen inbrekerswerktuigen en de agenten kregen het sterke vermoeden dat deze mannen betrokken waren bij de inbraak in de Passage. Het duo, 21 en 24 jaar oud afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gewapende overval woning, drie verdachten aangehouden

LEUSDEN Op donderdag 23 december werd een man het slachtoffer van een overval. Na uitgebreid onderzoek kon de politie 3 verdachten aangehouden.

Rond 21.30 uur werd een 29-jarige man in zijn woning aan de Hamersveldseweg nabij het industrieterrein aan de Ambachtsweg overvallen. Onder bedreiging van een wapen werd hij door drie mannen gedwongen tot de afgifte van geld en goederen. De verdachten reden daarna weg in een bestelbusje.
De politie startte een uitgebreid onderzoek wat resulteerde in de aanhouding van 3 mannen in de leeftijd van 19 tot 31 jaar afkomstig uit Amersfoort. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.