1e persbericht van woensdag 29 december 2004

Eindhoven 29-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden na vasthouden vrouw in woning

In een woning aan de Echternachlaan zijn dinsdag rond 6.00 uur een 28-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige man uit Weert aangehouden. Het tweetal zou maandagmiddag rond 17.00 uur een 19-jarige vrouw uit Utrecht met een smoesje hebben meegenomen naar een woning aan de Echternachlaan. In de woning werd de vrouw betast en tegen haar wil vastgehouden. Zij zag in een onbewaakt moment kans om de politie te bellen. De vrouw werd geslagen en geschopt en uiteindelijk lieten de mannen haar gaan. De vrouw is tijdens haar vlucht, rond 21.45 uur, nog aangesproken door een onbekende man toen ze verscholen zat achter een auto. De politie wil graag in contact komen met deze getuige. Ook andere personen die mogelijk iets hebben gezien dat met deze zaak te maken heeft, worden verzocht om contact op te nemen met de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van Politie Brabant Zuid-Oost. Zij zijn bereikbaar via 0900-8844.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling raam

Op de Keizersgracht zijn woensdagochtend rond 4.45 uur een 22-jarige Eindhovenaar en een 22-jarige inwoner van Eerbeek aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een raam van een horecagelegenheid aan de Keizersgracht kort voor hun aanhouding. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

In zijn woning in Tongelre is dinsdag rond 21.00 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en schoppen van zijn 30-jarige vrouw kort voor zijn aanhouding in hun woning. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen

Op het Dalheimpad, ter hoogte van de Diekirchlaan, is dinsdagmiddag rond 13.45 uur een 22-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw werd plotseling betast terwijl ze daar liep. Toen ze om keek zag ze een man staan die zijn broek omlaag had. De vrouw begon te schreeuwen waarop de man de Winselerhof in liep. Het gaat om een man tussen de 27 en 30 jaar, ongeveer 1,80 meter lang met lichtblond haar. De man is kalend. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een donkerblauwe dikke jas.

Mierlo: Duizend kilo vuurwerk gestolen

Uit een bedrijf aan de Geldropseweg is tussen maandag 18.30 uur en dinsdag 9.00 uur ongeveer duizend kilo vuurwerk gestolen. De dader kwam binnen door een hekwerk te vernielen en vervolgens een gat in een buitenmuur van het pand te maken. Het weggenomen vuurwerk heeft een waarde van ongeveer 4.500 euro.

Mierlo: Aanhouding na verlaten plaats ongeval

In zijn woning in Mierlo is dinsdag rond 17.35 uur een 57-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding op de kruising Koningin Wilhelminastraat Johan Frisostraat betrokken zijn geweest bij een aanrijding waarbij de auto van een 31-jarige vrouw uit Mierlo werd geraakt. Toen de vrouw de politie belde ging de man er vandoor. Bij de man is een bloedproef afgenomen omdat het afnemen van een ademanalyse niet lukte. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

De politie kreeg dinsdagmiddag een melding binnen dat op de Schafterdijk een auto slingerend reed. De politie ging ter plaatse en trof rond 17.15 uur de auto op een parkeerplaats aan de Schafterdijk aan. Achter het stuur zat een 32-jarige Pool die behoorlijk gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 2,90 uit. Verder onderzoek wees uit dat de man eerder dit jaar reeds zijn rijbewijs had moeten inleveren voor het rijden onder invloed. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden

Op de Nijlandlaan is dinsdag rond 16.45 uur een 31-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 26-jarige man uit Uden in het portiek van een flatgebouw aan de Wal. Het slachtoffer liep vanuit het portiek naar buiten toen een onbekende man hem aan de kant duwde. Toen hij de man hierop aansprak werd hij in zijn gezicht geslagen en geschopt. De man liep diverse kneuzingen in zijn gezicht op en klaagt over hoofdpijn. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Inbraak in school

In een school aan de Norenberg is tussen dinsdagavond ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Weggenomen werden twee computers en twee toetsenborden.

Veldhoven: Onder invloed

Op de Dorpstraat is dinsdag rond 22.50 uur een 60-jarige automobilist uit Veldhoven betrapt op het rijden onder invloed. Bij de man werd een promillage van bijna 2,50 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Vessem: Dode en gewonde bij verkeersongeluk

Op de Stroomkesberg is dinsdagavond rond 20.10 uur een 58-jarige automobilist uit Vessem in een bocht de controle over zijn stuur verloren en tegen een boom gebotst. De man kwam bekneld in zijn auto te zitten en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 16-jarige bijrijder uit Vessem is met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Waalre: Winkelinbraak

In een winkel aan Den Hof is woensdagochtend ingebroken. Een raam aan de voorkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Het is vooralsnog onbekend wat werd weggenomen.