Politie Drenthe

Politie vindt hennepkwekerij in oude gierkelder

Zuidwolde - 29-12-2004 29-12-2004 - Aan de Noorderweg in Zuidwolde ontmantelde de politie dinsdag in een grote ondergrondse gierkelder een professionele hennepkwekerij. De professioneel ingerichte kwekerij was verdeeld in een aantal kweekruimtes. In totaal trof de politie ongeveer 900 hennepplanten aan, waarvan ongeveer ¾ deel oogstrijp was. Ook vond de politie een hoeveelheid gebruiksklare wiet.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een tip. In een grote loods boven de gierkelder stond een afgesloten zeecontainer. In deze container bevond zich via een gat in de bodem de toegang tot de ondergrondse ruimte die via een trap te bereiken was. In de kelder zorgde een groot aggregaat voor de stroomvoorziening. De afvoer van lucht kwam uit in een stapel ijzerafval elders op het terrein.

Alle planten en de voor de kweek gebruikte apparatuur en grondstoffen zijn in opdracht van justitie afgevoerd naar de vuilverbranding. De aangetroffen wiet is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592 - 45 2475 of 06 - 51 55 7950