Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 29 december

Hoorn 29-12-2004 - 15.03 uur

Overval
Hem, woensdag 29 december 2004
Op woensdagmorgen omstreeks 04.00 uur reed een 35-jarige man uit Venhuizen van zijn werk naar huis. Op de Torenweg kwam er een personenauto voor hem rijden. Toen achterin de auto een bord 'STOP POLITIE' ging branden, zette de man zijn auto aan de kant. Uit de personenauto kwamen twee mannen, die zich voordeden als politieman en naar het rijbewijs van het slachtoffer vroegen. Toen deze zijn rijbewijs wilde pakken, werd hij bedreigd met een (mogelijk) vuurwapen. Het slachtoffer werd gefouilleerd en de daders gingen er vandoor met een geldbedrag.
Beide verdachten zijn blank, hebben een leeftijd van 25 tot 30 jaar en een lengte van 1.80 - 1.85 meter. Zij waren gekleed in blauwe politie- of marinetruien. De verdachten reden vermoedelijk in een zwarte Volkswagen Golf.

Inbraak in kinderboerderij
Hoorn, woensdag 29 december 2004
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in het onderkomen van de kinderboerderij aan de Koperslager te Hoorn. In het pand werd een snoepautomaat volkomen vernield. Uit het apparaat werd snoep gestolen. In het kantoorgedeelte werd een klein geldbedrag weggenomen. Een computer en een printer waren al klaargezet om weggehaald te worden. De apparatuur is echter blijven staan.

Aanrijding met letsel
Bovenkarspel, woensdag 29 december 2004
Op woensdagmorgen omstreeks 10.35 uur reed een 23-jarige man uit Bovenkarspel in een personenauto over de Veilingweg in zijn woonplaats. Bij de kruising met de Drechterlandseweg verleende hij geen voorrang aan een personenauto van rechts. Deze werd bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Wieringerwaard. De man had nekklachten en werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.