Gemeente Alkmaar


J.A. Duinmeijer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Alkmaar, 30 december 2004

(Vrijwillig) korpscommandant Joop Duinmeijer is vanaf vanavond Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens zijn afscheidsreceptie ontvangt hij het lintje uit handen van wethouder Simon Binnendijk.

De heer Duinmeijer solliciteerde in 1977 naar een functie bij de vrijwillige brandweer Oudorp. Hij werkte toen ook bij Jachtwerf Victoria, waar hij nu nog steeds als monteur werkzaam is. Op 1 april 1978 kwam Duinmeijer in tijdelijke dienst als aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen en werd vervolgens in 1984 bevorderd tot hoofdbrandwacht. Sinds 1 maart 1994 maakte Joop Duinmeijer onderdeel uit van de leiding van korps Oudorp als onderbrandmeester. Op 1 januari 1998 werd hij benoemd tot korpscommandant van het brandweerkorps Oudorp in de rang van brandmeester. Eigenlijk kon de heer Duinmeijer al per 1 januari 2004 met Functioneel Leeftijdsontslag gaan, maar hij heeft verzocht om een jaar verlenging van zijn vrijwillig dienstverband, onder andere vanwege de activiteiten rondom de viering van 125 jaar brandweer in 2004.

Openbare veiligheid
Duinmeijer ontvangt het lintje vanwege `de langdurige bijdrage die hij heeft geleverd aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio.' Hij wordt dan ook gekwalificeerd als `iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.' Wethouder Simon Binnendijk overhandigt het lintje tijdens de afscheidsreceptie van Joop Duinmeijer, om 17.30 uur in de Brandweerkazerne Oudorp aan de Koningsweg.

3 januari 2005