TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-12-2004

Televisie
GERSCHTANOWITZ EN SOUTENDIJK IN CAMBODJA
Uitzending donderdag 30 december
Nederland 2 - 19.55 uur

GERSCHTANOWITZ EN SOUTENDIJK IN CAMBODJA

In Cambodja heeft jarenlang een gruwelijke oorlog gewoed. Pas in 1993 werd het na de verkiezingen rustiger. Er liggen echter nog steeds tussen de vier en zes miljoen onontplofte mijnen in de grond, die elke dag een bedreiging vormen voor de kinderen. Postcode Loterij ambassadeur Winston Gerschtanowitz heeft Renée Soutendijk uitgenodigd om met hem in Cambodja te gaan kijken hoe Unicef hier hulp biedt. TROS zendt GERSCHTANOWITZ EN SOUTENDIJK IN CAMBODJA op 30 december uit.

Renée praat met het 13-jarige jongetje Lay Sokhum, die beide benen heeft verloren door een onontplofte mijn die in zijn achtertuin lag. Lay geeft nu voorlichting aan kinderen op scholen over hoe ze ongelukken met mijnen kunnen voorkomen.

Winston heeft een emotioneel gesprek met het 16-jarige meisje Noun Sreymon. Zij heeft haar been verloren en krijgt nu in het ziekenhuis een prothese en revalideert hier. Dat het goed met haar gaat zien we als Winston rolstoelbasketbal speelt en Noun meespeelt in zijn team.

Winston en Renée nemen de kijker mee in een persoonlijk verslag en laten zien hoe Unicef de kinderen van Cambodja helpt en ze daarmee een kans geeft op een betere toekomst.