Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht 30-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Montfoorter aangehouden voor gewapende overval

MONTFOORT - De politie heeft woensdagmiddag 29 december een 54-jarige man uit Montfoort aangehouden. Hij wordt er van verdacht de gewapende overval afgelopen maandagavond, waarbij een 32-jarige vrouw uit Montfoort het slachtoffer werd, gepleegd te hebben.

De politie stelde direct na de overval een uitgebreid technisch en buurtonderzoek in. Wijkagenten van het wijkteam Oudewater/Montfoort gingen aan de slag met het signalement van de verdachte en schakelden hun netwerk in. Hierbij konden onder meer fotos getoond worden van de pinopnames die onder bedreiging van de overvaller plaats vonden bij de Rabobank en de Postbank.

Uit dit onderzoek kwamen de gegevens naar voren van de 54-jarige Montfoorter die afgelopen woensdagmiddag met toestemming van het Openbaar Ministerie in zijn woning kon worden aangehouden. In zijn woning werden diverse goederen die verband kunnen houden met de overval aangetroffen en inbeslaggenomen. Het buitgemaakte geld is eveneens terecht.

De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal vrijdag 31 december voorgeleid worden aan de officier van justitie in Utrecht.

(Zie ook de eerdere berichtgeving d.d. 28 december 2004 van het district Rijn&Venen)

Man gewond geraakt door vuurwerk

KAMERIK Op woensdagmiddag is een 18-jarige man uit Kamerik gewond geraakt bij het afsteken van vuurwerk.

Omstreeks 15.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een man gewond was geraakt, nadat hij vuurwerk had afgestoken. Toen hij het zelfgemaakte vuurwerk wilde afsteken, ging het vuurwerk direct af. Gevolg was een enorme knal. De man is met gezichtsletsel, vleeswonden aan handen en vingers overgebracht naar ziekenhuis Hofpoort.

Bestuurders onder invloed

MIJDRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 52-jarige man uit Mijdrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks
01.55 uur werd hij gecontroleerd op de Hofland. Hij bleek teveel te hebben gedronken, hij blies 630 ug/l. Dit is ruim 2 ½ keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

WOERDEN- Op woensdagavond is een 48-jarige vrouw uit Hekendorp aangehouden.

Omstreeks 23.55 uur werd zij gecontroleerd op de Rijksweg A12 en blies 440 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

OUDEWATER In de nacht van woensdag op donderdag is een 52-jarige man uit Utrecht aangehouden. Omstreeks 04.45 uur werd de man op de Goudsestraatweg gecontroleerd. Hij blies 460 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.