Den Haag, 29 december 2004

Vragen van de leden Crone, Van Heemst en Verdaas (allen PvdA) aan de ministers van Financiën en Verkeer en Waterstaat

over de salariëring van de nieuwe topman van het Rotterdamse havenbedrijf

* Kent u het artikel Nieuwe topman havenbedrijf ?

* Hoe beoordeelt u de beoogde salariëring van de nieuwe topman van het havenbedrijf, dat volgens de publicatie 66 procent méér bedraagt dan het loon van de voormalige topman?

* Is conform eerdere afspraken (zoals u heeft vermeld in antwoorden (ontvangen 21 september 20004) op Kamervragen (ingezonden op 27 augustus 2004)) de Staat geraadpleegd door de gemeente Rotterdam bij het afgeven van het advies over de door de RvC voorgestelde beloning? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?

* Wat zijn de uitkomsten van het onderzoek van een extern adviesbureau naar de beloningsstructuur van de managementtop en hoe verhouden die uitkomsten zich tot de beloning voor de nieuwe topman?

* Is voldaan aan de afspraak (zoals u heeft vermeld in de eerder genoemde antwoorden op kamervragen) dat de Nederlandse Corporate Governance Code voor staatsdeelnemingen van toepassing is op het beloningsbeleid? Is daarbij sprake van de beoogde transparantie en de redelijkheid van het bezoldigingspakket? Zo nee, waarom niet?

Algemeen Dagblad, d.d. 29 december 2004